Wijk snoek deel 3

Zondag 30 oktober 2011

Vanmiddag afgesproken om met René onze Fat Crank pluggen eens flink te laten kraken tussen de snoekkaken. Deze keer was de wijk Purmer Zuid het decor. Tijdens de fietstocht richting Zuid moest ik tussendoor wel een keer een stek afvissen. Bij een stadsmeer met een lage kade ben ik afgestapt en heb hier een paar worpen gemaakt. Een mooie snoek kwam snuffelen, dit deed ie een tweede keer met veel geweld tegen de kade en een derde keer beroerde hij daadwerkelijk de plug maar kon ik 'm niet haken. Ik schrok me wild toen ie tegen de kade denderde of in ieder geval een grote kolk met veel gespetter bij de kant veroorzaakte.
Bij RenĂ© achter gestart en hier was het redelijk snel raak. Geen spectaculaire dril maar strijden deed de snoek zeker, maar toch moest ie even uit het water voor de foto.

Wijk snoek deel 2

zaterdag 22 october 2011

Nadat ik als een dolle door het hele huis ben gegaan was ik weer in de gelegenheid om op de fiets met spinhengel en een bekoorlijke Fat Crank plug op pad te gaan. Na het bedenken van de route, heb ik bij de eerste de beste sloot mijn hengel opgetuigd en mijn bril opgezet, petje recht en werpen maar.

Bij het benaderen van een sloot loop ik altijd zachtjes richting de kant maar blijf op een afstand van een kleine twee meter van het water. Ook blijf ik, als ik niet vanaf de kop van een sloot kan werpen, met enige afstand van deze kop om als eerste langs de kant vanaf de kop van deze sloot de plug binnen te vissen na een gemikte worp. Bij deze eerste worp leek het net of mijn plug heel ondiep door het water liep, vanwege een V golf die er ontstond, maar dit bleek direct een snoek (55,5 cm) te zijn die een aanslag op mijn plug voorbereidde die ik ook gelijk kon verzilveren.

Wijk snoek

Zaterdag 15 oktober 2011

Het snoekvirus is goed bij me aangeslagen. Dus na de nodige plichtplegingen, met de spinhengel en schoudertasje met kunstaas op de fiets gestapt. Vanwege het schitterde weer een pet met traditionele polaroid zonnebril op gezet. ff denken, welke sloten zal ik deze keer belagen. De meeste sloten zijn kraak en kraak helder. Daarom heb ik gekozen voor een bruin zilveren, zwart gestreepte Fat Crank.
Deze dikke pluggen kan je op de millimeter nauwkeurig werpen. Het enige nadeel is dat de dreggen nog wel eens in elkaar haken.

Polder snoek

vrijdag 14 october 2011

Vrijdagavond en horsetime. Dus dochter naar manege gebracht en tegelijk uitgestapt. Mirjam ging opzadelen en ik ff langs de ondiepe poldersloten in de Purmer. Prachtig weer, windstil met roze avondlucht. Er lag veel los plantaardig materiaal, kroos en bladeren op het water.
Omdat de fatfooler pluggen slecht te verkrijgen zijn en ik deze afgelopen seizoen redelijk aan gort gesmeten heb, heb ik een vervangende ondiep lopende dikke plug met ratel op de kop getikt.

De kop is er af!

Zondag 9 oktober 2011

Nu het herfstachtig weer is en buiten stil zitten en staan niet meer comfortabel is, breekt voor mij het snoek seizoen weer aan. Ondanks dat mijn zoon niet echt een visser is, heeft hij wel een aantal illustraties voor mijn blog gemaakt. Hierbij de eerste roofvis illustratie.
Mijn pa gebelt om te vragen om ie zin had om mee te gaan, ondanks zijn recente cynische verslag  over vijvervissen ;-). Hij had er ook zin an en zodoende op de fiets de wijk afgestruint.


Vijvervissen ;-)

Onderstaand een ingezonden stuk van mijn pa van een bijzonder avontuur.
---

Vijvervissen in het Lepelaarpark  4 Oktober  2011

Ook dit jaar ga ik traditie getrouw, na 21 September weer vijvervissen, dit jaar heb ik als locatie het mooie Lepelaarpark gekozen als doelwit en wil ik mijn slag slaan op alles wat vinnen heeft. Wat ik niet wist was de enorme variatie die daar in die vijver aanwezig was!

IJsselmeer

Zaterdag 1 oktober

Wow, wat was het fantastisch weer. Te mooi om binnen te zitten en eigenlijk te helder en te windstil om te vissen. Maar ja, wat is er op tegen om lekker in het zonnetje te zitten met de mogelijkheid om ook nog een vis te vangen. Ik wilde altijd nog een keer vissen op het IJsselmeer om de winde achter de schubben aan te zitten.
Normaal is er altijd golfslag op het IJsselmeer dat een negatief effect heeft op de gevoelige top van de winkle picker. Nu was er alleen af en toe een golfje door een voorbijkomende waterskier. Geen wind hopelijk wel winde.