'Nieuwe' penhengel

Woensdag 12 juli 2017

Deze week een nieuwe oude hand gemaakte fiba tube penhengel van 330 cm met 1,7 lbs blank aangeschaft. Dacht van pennen is old school, dus dan ook maar vissen met een old school hengel. Deze moest en zou ik natuurlijk snel testen.

Azende vissen, maar niet op de aangemaakte stekken. Dan maar stalkend een karper vangen. Dit viel niet mee, maar uiteindelijk toch beet.
De lengte van de hengel was top, zo vissend vanaf een hoog talud en de actie van de blank was ook errug fijn. Een parabool, maar wel met body waarbij de vis te sturen was. Na deze vangst toch nog maar eens de voerstekken gecheckt.
Eerst een hele dikke ruisvoorn met zwarte stippen (parasieten), om vervolgens kort daarna op dezelfde stek een hele dikke karper te haken.
Deze karper testte de fiba tube 1,7 lbs penhengel pas echt goed. En... ik ben verkocht. Dit wordt voorlopig mijn 'nieuwe' pen hengel waarmee ik zwaar ga 'slachten'.

Grtx, FER

4 opmerkingen:

 1. Mooie vis die 2e Fer..
  Succes met de Fiba 1,75 !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was weer een zogenaamde beemsterbuffel. Was erg leuk met mijn nieuwe stok

   Verwijderen
 2. Mooie vissen op een superstok. Ben er zelf ook erg blij mee http://pendingen.blogspot.nl/2016/06/pascal-kik-herbouwt-de-fibatube.html

  Succes met slachten.

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pittige revisie heeft jou stok ondergaan. Een oude stok weer als nieuw en goed voor vele jaren plezier.

   Verwijderen