Kroostenduikers

Zondag 16 november 2014

Zondagochtend, dus snoeken zoeken, snoeken vinden en snoeken vangen. Weer of geen weer, we zitten in een flow en er werd dus weer gevist.

Ed was deze keer ook van de partij, hij kon het niet meer aanzien dat wij de laatste weken polderwolf na polderwolf op het droge trokken. Terwijl hij aan de zijlijn stond, letterlijk, langs een voetbalveld.

Toevallig hadden zowel Ed als Harry een kroostenduiker meegenomen. D.w.z. allebei hadden ze hun zoon meegenomen. Ondanks de regen vermaakte de jongens zich opperbest en namen geregeld een duik. Per ongeluk of niet, maar gelukkig niet consequent in de bagger.

Ed moest even inkomen, want ondanks dat hij druk bezig was met vissen ging het met name om het terug zoeken en losrukken van zijn kunstaas. In ieder geval waren zijn haken scherp want ze pakte van alles, alleen nog geen snoek.

Harry daarentegen had bijzonder snel beet, bij zijn derde worp bij een uitlaat zag hij een dikke snoek op zijn driedelige plug jekkeren. Wat een gaaf beest, een grote markante kop en dito bek.
Nog een plaatje van de snoek, met op de achtergrond 'een vreemdeling zeker, die verdwaald is zeker, zal eens vragen waar zijn plug hangt'. Ed had zijn plug weer eens gered van de ondergang, ondanks dat het een drijvende plug is.
Na die ene vette groenjas voor Harry konden we geen vis op deze stek meer verleiden. Dus op naar een andere, nieuwe stek.

Hier bleek het een stuk ondieper te zijn dan verwacht. Het was even zoeken naar de juiste hengelstand om te voorkomen dat we de sloot leegharkten van bladeren.

Na een aantal worpen bij 'mijn' stek was er plots activiteit aan de overkant. Hmmm, zodra er ergens kolken ontstaan verdient dit aandacht. Bij de derde worp in de nabijheid van de voorgaande activiteit was het raak. Er was waarschijnlijk dus toch een snoek actief geweest.
Gelukkig toch nog een mooie polderwolf gevangen en dus niet voor niets nat geregend. Deze snoek bleek een parasiet op zijn huid te hebben,  vlak bij zijn staartvin. Een soort luis had zicht hier gevestigd, een bijna alien-achtig wezen.
De sessie duurde niet heel lang vanwege het natte weer. De kroostenduikers hadden geen zin om te stoppen, maar veel activiteit was er niet te bespeuren en we hadden al een natte neus gehaald, dus vonden wij het mooi geweest.

Grtx, FER

6 opmerkingen: