Prahsina gigantically

Woensdag 21 mei 2015

Een zwoele avond, daar zit ik en wie niet, al heel lang op te wachten. De gure wind blijft maar de overhand houden. In het zonnetje uit de wind is het zalig, maar verder pffff.

Een zwoele avond en dan lekker relaxt in een T shirtje langs het water naar een pennetje kijken, beter is er bijna niet. Maar dat zit er nog even niet in. Dus dan maar warm gekleed het water op zoeken en hopen dat de vissen ondanks het onstabiele weer wel enige trek hebben.

Op de fiets gestapt en in een drie tal sloten vier voerplekken aangemaakt om deze te bevissen. Dusdanig dat ik telkens een rondje kon fietsen om op de plekken telkens ongeveer een kwartiertje te vissen of langer als er activiteit aanwezig zou zijn.

Qua activiteit hield het niet over. Op één plek heel veel kleine vis en actieve roofvis, maar daar kwam ik niet voor. Tijdens het tweede rondje waren en bellenplakaten zichtbaar op een voerplek. Niet constant, maar om de paar minuten kwamen er belletjes vrij.

Zeelt of brasem was hier actief. Af en toe ging de pen heen en weer door een lijnzwemmer of door het gegraas op de bodem. Totdat de pen iets omhoog schoot en gelijk snel weg trok. Bam, hangen!

Twee flinke klappen gaf de vis om zich vervolgens gewonnen te geven. Een slappe, maar wel bijzonder grote brasem. Eigenlijk geen dril, maar het exemplaar was echt van uitzonderlijke grote, gigantisch.

63 cm vloerkleed
Niet eerder heb ik zo'n grote brasem gevangen. Een prahsina gigantically!

Grtx, FER

8 opmerkingen:

 1. Breamtime! Ik heb me er de laatste paar keer vissen ook scheel aan gevangen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. yep, het wordt een beetje irritant die slijmjurken, maar dit was toch wel een bijzonder exemplaar.

   Verwijderen
 2. Ik merk ook dat de brasem na de paai erg hongerig is. Nou hopen dat de karper dat ook is. Hoge rug heeft deze. Mooi

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hongerig en uitgeput. Ze geven drie tellen weerstand en liggen dan op de zij, m.a.w. eigenlijk geen gein aan.

   Verwijderen
 3. Jemig…... ja ze kunnen groot worden hoor die gekke beesten..
  Als fervent karperstalker is de brasempaai altijd een extra handicap vind ik..
  Maar.. ze zijn rond deze tijd vaak minder slijmerig...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het slijm zit er jammer genoeg bijna weer op volle sterkte op :-(

   Verwijderen
 4. Een beste dweil Fer!!! Het mooie weer komt eraan! Wordt inderdaad wel eens tijd. Kom maar op met die zwoele avonden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is een echte specimen brasem! In Engeland vissen ze er in bepaalde wateren gericht op. Intrigeert me aan de ene kant wel. Als brasem die grootte krijgt, zijn het gewoon uitzonderlijk mooie vissen. Net zoals die van jou. Well done!

  BeantwoordenVerwijderen