De magische grens

Woensdag 3 juni 2015

Yiehaa, de temperaturen lopen eindelijk op. Bijna kunnen we in korte broek en T-shirt het water opzoeken. Sterker nog, we wilde al bijna zonder kleding, zo warm was het één dag.
Vanuit huis weer lekker op de fiets gesprongen en verschillende voerplekken gemaakt met kippenbix en mais. Flink aan het stekken hoppen geweest, totdat ik eindelijk op één stek zag dat er geaasd werd. Tot die tijd geen tikkie gehad en geen leven bespeurd.

Eigenlijk dacht ik dat er Brasem aan het azen was, vanwege de fijne belletjes die met tussenpozen op verschillende plekken zichtbaar werden.

Het duurde een paar minuten voordat de pen wegtrok, wel was al enige tijd duidelijk dat er heel dichtbij één of meerdere vissen aan azen waren. De pen schommelde alsof hij niet anders meer kon. Vaak blijkt het dan toch een domme brasem die het eigenlijke aas maar niet kan vinden.

Nu werd ik verrast door iets met veel meer kracht en met een grote flapperende zwarte staart. Wow, een Zeelt! Door het ondiepe water kon de Zeelt niet diep wegduiken en deed geregeld de flipflop splash splash.
prachtvis
Wat een schitterende vis. Ieder schubje en dat zijn er heel veel zat goed. Een magische grens voor mij bij de zeelt is toch wel een halve meter. Deze kwam behoorlijk in de buurt hiervan. Bij de meting bleek het 47 cm te zijn, bijna de magische grens beslecht. Maar ik was er niet minder blij om, zeker omdat ik het niet verwacht had.
47 cm
Deze zeelt had ook een bijzonder donkere oranje gouden buik.
gold all over
Ondanks dat een T-shirtje langs de waterkant nog geen optie was, was het goed toeven.

Grtx, FER

8 opmerkingen:

 1. Schitterend deze...! En ze zijn naar verhouding eigenlijk sterker dan karpers...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blijft een mooie vis. Mooie stek om een keer een naggie te pakken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed plan, lekker om de hoek en een keer een naggie!

   Verwijderen
 3. Prachtige vissen die zeelten. Heb er best wat gevangen, maar eentje met een gekleurde buik nog nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi FER. Hier zie ik weer steeds meer zeelten zwemmen. Zelfs paaiend heb ik ze van de week gezien. Het blijven sterke beesten. Leuk.

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kleintjes vind ik ook fantastisch om te vangen, ken één plasje waar dit kan. Is erg lastig om hier gericht op te vissen met alle overige vissen die ook van mestpiertjes houden.

   Verwijderen