Meer, meer, meer

Maandag 15 augustus

Eigenlijk zou ik vrijdag vrij nemen, maar gezien de weervoorspellingen heb ik dit verplaatst naar maandag en toe maar, ook dinsdag. Zomer in Nederland is het natuurlijk niet zo vaak, dus al het zover is moeten we het er van nemen.

Gestimuleerd door de vangsten op zondagochtend weer de Beemster ingetogen. Want ik wilde meer, meer, meer. Deze keer aan de andere kant van de Beemster drie stekken aangevoerd. Oude bekende en nieuwe stekken. Gevoerd met pluimvee legkorrels en mais. Gevist met een grote vlok witbrood.

De eerste stek bracht geen vis op het droge in de korte tijd dat ik er viste. Dit omdat er een dooie meerkoet kwam aandrijven, waardoor ik snel verkast ben naar de tweede stek. Bij het voeren van deze stek zag ik al activiteit aan de ondiepe slootkanten. De twee voerplekken heb ik in het midden van de sloot gemaakt. Hier bleek bij terugkomst activiteit. Fikse kolken waren meer dan geregeld zichtbaar. Het water was ondoorzichtig troebelgrijs geslagen door de activiteit. Hopelijk konden ze toch nog mijn broodvlok onderscheiden.

Hoe ze het doen weet ik niet, maar vinden kunnen ze deze bijna reuk en smaakloze vlok wel. Retespannend is het ook. Je ziet gewoon dat ze op je stek zitten, je dobber gaat geregeld heen en weer, trekt soms ook weg door een lijnzwemmer, dus wanneer is het tijd om aan te slaan als ze daadwerkelijk het aas pakken. Dit blijft toch moeilijk en geduld is hier echt van belang.

Maar mijn geduld werd beloond en niet zo'n klein beetje ook. Net als gisterochtend had weer een betere dame zich op het aas gestort en gaf meer dan flinke partij tijdens de dril. Bijna vervelend om weer te vermelden, maar dit blijft toch wel de kick.
Op moment van afdrukken gaf ie nog een zwieper.
In volle glorie

Hare waffel.


De andere voerplek in dezelfde sloot werd ook bezocht. D.w.z. door mij en de karpers. Want het duurde niet heel lang voordat ik hier ook een aanbeet kreeg en een kleinere boerenkerp mocht netten.


Nu waren beide stekken omgeploegd, dus was het tijd voor de volgende stek. Hier was geen activiteit te bespeuren en kreeg ik alleen hele zenuwachtige snelle aanbeten van witvis. Tussendoor stopte nog een auto waarbij een dame mij vroeg of ze op de goede weg was richting Amsterdam?! Zeker de toeristische route want de weg waarop zij reed was niet echt een doorgaande weg. Anyway, haar man vond de route wel mooi, maar ze moest ook nog richting Brabant. Ik heb haar vervolgens maar richting Friesland gestuurd, wahahaha, geintje.

Als laatste heb ik de stek waar de dooie meerkoet dreef nog gecheckt. Deze was gelukkig ver weg gedreven zodat ik de twee aangemaakte voerplekken kon bevissen. Eén voerplek was op een hoek tussen vaart en sloot en hier ving ik een beste giebel. Helaas geen foto, want deze gleed uit mijn hand terug de sloot in. Nou ja, daar moest ie uiteindelijk toch weer in.

Op de tweede voerplek een mooie wegtrekker en een leuke dril gevolgd met de vangst van een leuke schub.

Dit was een mooie afsluiter van wederom een geslaagde sessie in de Beemster, waarbij bijna alle stekken vis opleverde. Verzadigd? Nee, meer, meer, meer.

Grtx, FER

9 opmerkingen:

 1. Dat klinkt als een dag goed besteed! Meer meer meer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zekers, al was het maar een paar uur in de ochtend. Wellicht ook daarom meer, meer, meer.

   Verwijderen
 2. ����
  Meer, meer, meer....hebberd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, voor even mijn. tis natuurlijk de beleving die ik meer wil, niet het hebben.

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eigenlijk is een dag in de polder al genoeg. Meer en meer kan zeker in de polder. Mooie vissen man!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tis nooit genoeg, altijd anders. Maar dat geldt voor alle visserij.

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Vond ik ook wel, die verongelijkte kop van de vis, geinig.

   Verwijderen