De eerste keer

Dinsdag 2 mei 2017

Het is te lang geleden dat ik gevist heb. Dat geldt nog veel meer voor mijn pa. Vissen met koude is niet zijn ding. Gelukkig is de gevoelstemperatuur enigszins gestegen, dus kon ik 'm overhalen om een paar uurtjes mee te gaan vissen.

'We gaan zeelt vangen pa', zei ik. Na het aanmaken van drie stekken vond ie dat genoeg omdat hij meer stekken niet kon onthouden, hahaha, onzin. Dus in totaal 6 stekken bevoerd met pluimveelegkorrels en mais. Zodoende dat er 3 locaties waren waar wij bijna naast elkaar op een stek konden vissen.

Op de eerste locatie kon ik geen activiteit bespeuren. Naar de tweede locatie, terwijl mijn pa even bleef hangen. Op mijn stek van de tweede locatie schoot een snoek over mijn voerplek. Klaar, volgende stek. Daar aangekomen riep mijn pa. Op een holletje met het net terug. Hij had een platte gehaakt. Maar niet zomaar één. 56 cm lang, maar dik, niet normaal wat een apparaat!
Terug op de tweede locatie toch maar de snoekstek geprobeerd. Toch vis, een mannelijke zeelt trok mijn holglas hengel krom tot in het handvat. Dit had ik niet verwacht, dus extra leuk.
Hierna was de derde locatie aan de beurt, waarbij mijn pa wederom even bleef hangen op locatie twee. Nu mocht hij op een holletje naar mij toe komen om dat een beresterke vrouwelijke zeelt mijn holglas hengel nog krommer trok dan de eerste zeelt. Een goed gevulde zeelt met diep oranje onderkant gleed na enige tijd in het net.
De tijd was voorbij, want de champions league halve finale (Madrid-Madrid), de Ronaldo show, stond te beginnen. Iig voor een eerste sessie van mijn pa geen slecht resultaat, want zo'n enorme brasem ving ie voor het eerst van zijn leven.

Grtx, FER

3 opmerkingen:

 1. Hi Fer, wat een leuke blog. Ik heb de verhalen eens teruggelezen.
  Mooie zeelten vang je, en zo'n brasem is ook helemaal niet gek!

  Groeten van Robert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zekers, een bak van een brasem, ondanks het slijm, toch leuk. En zeker voor mijn pa. Trouwens leuk dat je reageert. Ik een beetje laat vanwege vakantie.

   Verwijderen