Geen punt voor ....

Zaterdag 17 december 2011

Na consultatie van de buienradar bleek dat na 13:00 uur er voorlopig geen regenbuien meer zouden vallen. Smsje naar mijn maten en Rene had wel zin om een paar uurtjes te gaan vissen met de plug. Normaliter doe ik dit in de buurt, lekker op het fietsie, maar vanwege de quest naar epische verhalen had ik na een check via google maps de Assendelfter polder uitgezocht als jachtgebied.
Hier hebben we de auto geparkeerd bij een mooie brede sloot met lage bruggetjes en veel inhammen. Dus vele potentiele hotspots voor snoek. Het water was helder maar heel donker bruin waardoor de transparantie ongeveer 10 cm leek. We stonden met onze pofferts recht in de wind en deze was behoorlijk guur. Na de nodige worpen en het afstruinen van een flinke afstand besloten we ons heil ergens anders te zoeken. We hadden geen enkele actie van aanbeten, aasvis of kolken, behalve wind golfjes, gezien. De sloot annex ringvaart zijn we verder gevolgd om in de buurt van een loopbrug lekker uit de wind nogmaals ons geluk te beproeven. Nadat ik om de brug gelopen was zag ik een staandwand met bijzonder grote fuik staan die minstens de helft van de sloot afsloot. Het vertrouwen in vangen zonk direct in mijn schoenen.
Vlak daarvoor brak mijn titanium onderlijn ook nog tijdens het inwerpen. Deze dunne lijn had ik net nieuw aangeschaft en bevestigd. Gelukkig viste ik met een drijvende plug en deze kwam dan ook vanwege de wind langzaam onze kant op. De plug kon ik dan ook niet veel later met een andere plug uit het water vissen. Zoals gezegd was ik klaar met deze locatie en zijn we in de auto gestapt terug naar de roots.
Bij Neck zijn we even een paar slootjes gaan afvissen. Zo ook voor de bouwmarkt Karwei. Op het moment dat ik tegen Rene zei om zijn top van de hengel lager te houden i.v.m. de ondiep lopende plug en dit voor deed, klapte er bij mij een snoek op. Je zou haast zeggen 'Geen punt voor Karwei'.
Nadat we deze sloot verder afgedregd hadden zijn we naar een andere sloot gereden. Hier was er ook weinig tot geen actie. Nadat we afspraken om te stoppen gooide ik de plug nog een keer heel ver in de lengte van deze sloot. Hier pakte op de valreep een snoek de Fat Crank waardoor een enigszins teleurstellende middag toch nog prettig afgesloten werd.
De gevangen snoeken zitten, ondanks oude wonden, goed in hun velletje. Vol gevreten klaar voor de winter.
Van mij mag de winter overigens nog wel even weg blijven zodat we nog lekker kunnen blijven vissen.

Grtx,

FER

1 opmerking:

 1. Hoi FER,

  Mooie afsluiting van een sessie! Ik ben zelf ook weer aan de slag geweest met kunstaas. Ik vond het weer erg leuk om te doen na al het doodaasvissen.
  Wat het winterweer betreft mag het van mij nog wel gaan sneeuwen. Geeft altijd zo'n leuke sfeer :) Als al het viswater maar niet dicht komt te liggen. Fijne feestdagen en alvast de beste wensen!

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen