Werkuh...

Vrijdag 30 december 2011

Als laatste der Mohikanen was ik op de laatste werkdag van het jaar aan .... jawel, aan het werkuh. Omdat iedereen, waarmee ik normaliter lunch, zich aan het voorbereiden was voor de grote klapper tijdens oudejaarsavond had ik het plan opgevat om tijdens de lunchpauze eens in de buurt van mijn werk te gaan snoeken. Zo, dit heb ik geweten! Natuurlijk werd ik tijdens de sessie gebeld vanwege problemen. Dit mocht de pret niet drukken want op de één of andere manier voelde het een beetje als spijbelen, extra leuk dus.
Een nieuw water, dus gestart met de vertrouwde Fat Crank met baars strepen. Pittig windje, lekker zonnetje, enorm veel hondenstront en geen actie. Een kop van een sloot waar ik dagelijks langs rijd moest wel een snoek herbergen.


Dit stukje sloot heb ik minutieus afgekamd en inderdaad een mooie snoek van 67 cm nam de gehele plug tot zich. Een gave dril waarbij hij twee keer uit het water sprong al kop schuddend met zijn bek wijd open. Een oudere heer met hoe kan het anders zijn hondje stond het spektakel te aanschouwen en wilde wel een paar plaatjes van me schieten.
Toppie, in mijn pauze een snoek te pakken.
Deze snoek had hier blijkbaar zijn vaste ligplaats want er zatten de nodige grote bloedzuigers op zijn lijf.
Bij het struinen langs een tweede sloot sprak een andere buurtbewoner mij aan of ik al iets gevangen had. Nou ja, bladiebladiebla. Waarop hij vertelde dat hij ook geregeld zijn snoek ving in deze sloot en vertelde waar ze opgestapeld moesten liggen. Niet voor doffe mans oren, ha! Op deze eerste stek bleef het stil ook nadat ik een grote streamer bevestigd had om de snoeken eens wat ander kunstaas voor te schotelen. Aan de andere kant van de weg was het bij mijn eerste worp met de streamer raak.  Deze vis bleef diep en ging een aantal keer flink door de slip dus dit moest wel een knoeperd zijn. De twintig centimeter lange streamer bleek volledig opgeslokt. De haak zat om een kieuwboog en kwam vanzelf los toen ie met zijn kop schudde terwijl ik 'm vasthield met de kieuwgreep. Vet apparaat, welgeteld 80 centimeter lang met een massieve kop.
Ook hier waren buurtbewoners met, jawel, een hondje weer genegen om een paar plaatjes te schieten toen ze me zagen ullemen met mijn statief voor de fotoshoot. Deze snoek had een paar tanden in zijn bek waar je u tegen zegt.
Daarnaast bleek zijn staartvin voor de helft verdwenen. Dus goed herkenbaar mocht ik 'm nog een keer vangen.
Als de snoeken hier opgestapeld lagen dan moest er nog wel één liggen dus werpen maar weer met de streamer. En ja hoor, er was nog een snoek die vlak voordat ik de streamer uit het water wilde tillen op de streamer dook. Mijn reactie was, direct aanslaan waarmee ik de streamer uit zijn bek trok. Shit, dit was ook weer een beste. Dit deed me denken aan het witte haaien duiken dat ik in Zuid Afrika gedaan heb. De haaien kwamen hier ook geregeld het water uit om de halve tonijn te pakken te krijgen. Na nog een aantal worpen was mijn pauze voorbij en moest ik weer terug aan het werk. Zelden heb ik zo'n vermakelijke pauze gehad. Toppertje om zo het jaar uit te gaan.

Grtx,

FER

2 opmerkingen:

 1. Prachtig Fer,

  Mooie afsluiting van het jaar. Dat het ook maar een goed begin voor je mag worden;

  De beste wensen dus. Veel geluk en gezondheid in 2012.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi FER,

  Mooie pauzebesteding en ook een lekker verhaal weer. Een prettige schrijfstijl heb je. Ga zo door!!
  Nog de beste wensen voor 2012 en ik hoop dat je veel visplezier zult beleven.

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen