Kattenspel vervolg

Vrijdag 29 januari 2012

Vlak voor zonsondergang wilde ik graag de snoek van het kattenspel verschalken. I.p.v. de monstertail streamer heb ik een grote zilverkleurige shad met een grote schoebstaart en een klein loodkopje van 10 gram met stinger uitgerust.
Een lichter loodkopje met grote haak had ik niet dus deze combinatie moest het 'm doen.

De schoebstaart gaf mooi weerstand maar bij het jerkend vissen was de loodkop te zwaar voor het ondiepe water. Te snel ging de shad richting de bodem waar deze telkens bladeren en ander groen oppikte. Dus niet geschikt om langzaam, heel langzaam, in helder ondiep water mee te vissen. In de winkel maar eens kijken of er nog lichtere loodkopjes met haak size 10/0 te krijgen zijn. De shad wil ik echt zwevend laten afzinken. Een zinkende jerkbait, Salmo Slider, in baarskleur ging ook te snel te diep om tergend langzaam binnen te vissen.
Uiteindelijk toch maar weer met de rood witte monstertail streamer. Deze heb ik na iedere jerk zo lang mogelijk laten afzinken. Plotseling schoot iets blauws langs me door de lucht. In de stad bij hoge flats in een klein parkje blijkt een ijsvogel te jagen. Prachtig, ben benieuwd of ie hier vaker zit. Anyway, de snoek. Deze kon ik uiteindelijk inderdaad verschalken waarbij hij zich aan de streamer vergreep tijdens een lange afzinkfase. Een mooie volle vis van 72 cm.
Hier was ik blij mee, wetende dat hier ergens die snoek stond en dan ook nog kunnen verleiden, top!

Grtx,

FER

2 opmerkingen:

 1. Hoi FER,

  lekker gevoel als je het spelletje hebt gewonnen hè? Mooie volle vis! Ook leuk dat je een ijsvogeltje zag.

  Gr. Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoals Hannibal (A-team) al zei "I love it when a plan comes together".

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen