Werkuh deel 3 'Snoekbaars'

Dinsdag 24 januari 2012

Een tweetal collega's hadden een stek ondekt waar met name tegen de avond flinke snoekbaarzen trek kregen. Snoekbaarzen met de bekende glasogen van  80 centimeter hadden ze al gevangen.
Door hun enthousiaste verhalen wilden Jeroen en ik ook graag eens kennis maken met deze stekelridders. Zodoende afgesproken om na het werkuh te gaan vissen.

Tijdens het optuigen kwam Marcel op de fiets even checken hoe onveilig wij zijn stek gingen maken. Niet veel later na enig aansporen kwam Marcel ook gewapend met de hengel ons gezelschap houden.
Een dieplopende langwerpige ratelende zilvergroene plug moest voor mij de glasogen doen ontwaken. Jeroen en Marcel lieten een tweedelige plug het werk doen. Voorbij een brug, terwijl het al donker geworden was, knalde een snoekbaars op mijn plug. Een kasteel van een snoekbaars bood dikke weerstand. Omdat de kade minstens een meter hoog was moest ik de snoekbaars naar een lager gedeelte manouvreren. Als een wilde bleef de snoekbaars met zijn kop schudden. Eigenlijk land ik roofvissen standaard met de kieuwgreep maar Jeroen had een schepnet(je) mee en Marcel  bood aan om 'm te scheppen. Ik had mijn twijfels dit te doen, maar ja, samen vissen, samen vangen. Dus niet, want dit kasteel van tegen de 80 cm paste niet in het net en een dreg haakte het net waardoor de snoekbaars gelost werd. Daar ging mijn PR snoekbaars, shiaait! Voortaan toch maar meer mijn gevoel volgen.

Niet veel later had er weer een snoekbaars zich vergrepen aan mijn plug. Echt gaaf om in het donker te roofvissen en dan nog te vangen ook. Deze keer deze snoekbaars van 63 cm maar met de kieuwgreep gelandt. Puntgaaf exemplaar.
De volgende die een snoekbaars mocht haken was Jeroen. Al snel bleek dat ie deze snoekbaars vals had gehaakt. Dit was een kasteel met een slotgracht van er omheen. En ook deze snoekbaars was niet zomaar uitgedrild, ook omdat ie valsgehaakt was in de achterste rugvin. De kieuwgreep was nu geen optie. Op hoop van zegen maar weer met het netje. Dit lukte gelukkig ondanks dat de vis er voor geen meter inpaste. Wow, wat een kreng, 83 cm schoon aan de haak.
Gewapend met z'n kevlar handschoen lijkt Jeroen wel tevreden met zijn vangst.

Voor mij was de sessie hierna snel afgelopen, omdat ik mijn zoon van karate moest ophalen, maar dit was zeker niet de laatste snoekbaars werkuh sessie. Mijn viswereld is weer rijker geworden met een leuke spannende manier van vissen.

Grtx,

FER

2 opmerkingen:

  1. Hi Peter,

    Dat was het zeker en dit smaakt natuurlijk naar meer. Hopelijk zet de vrieskoude niet door en kan ik zelf hopelijk ook een kasteel landen.

    Grtx,
    FER

    BeantwoordenVerwijderen