Roofvis technieken

Zondag 12 november 2012

Nu voor mij echt het roofvis seizoen is aangebroken heb ik moeite om te kiezen op welk type visserij ik mij zal richten. Een keuze maken doe ik dan ook maar niet en zal dan ook de komende tijd verschillende roofvis technieken gaan toepassen. Er zijn eindeloze mogelijkheden, waaronder doodaas vissen op snoek, kantikalen op snoekbaars, spinnen op snoek met pluggen of ander kunstaas waarbij de variaties ook weer eindeloos zijn. Met de boven genoemde technieken ga ik sowieso vissen.


Vandaag ben ik kort met de spinhengel en een grote streamer op pad geweest. Deze streamer heeft een lange staart die bestaat uit twee stukjes leer in het rood en wit. Na gebruik en het drogen van deze streamer is de staart hard en inflexibel. Daarom laat ik de streamer, voordat ik echt begin met vissen, eerst even rustig in het water zichzelf volzuigen met water. Terwijl ik dit deed liet ik de streamer onder mijn voeten heen en weer huppelen. BAM! Uit het niets knalde er een snoek op en draaide meteen weg. Kolere, volgens mij maakte ik zelf een sprongetje van schrik en sloeg gelijk aan maar de snoek was alweer vertrokken. Hierna heb ik niets meer van deze snoek vernomen.

Op een andere stek aan het einde van een sloot liet ik de streamer al lopende weer heen en weer huppelen. Nadat ik de bodem geraakt had en er een blaadje op de dreg geprikt was, probeerde ik deze door heftiger heen en weer te bewegen in het water deze te verwijderen. BAM! Weer klapte er een snoek op een onverwacht moment op de streamer. Wederom schrok ik me rot! Ook weer mis en ook niets meer van vernomen.

Bij een andere stek twee keer drie meter uit de kant een flank van een snoek die interesse toonde in het aas maar miste of bewust niet toehapte. Uiteindelijk had ik op weer een andere stek wel een snoek gehaakt maar deze wist zich van de dreg zonder weerhaak te ontdoen. De snoeken bleken interesse te tonen in de grote streamer maar door aanbeten op onverwachte momenten heb ik vandaag gefaald. Tenminste zo voelt het wel een beetje, hullie hebbuh gewonnuh!

Ach het hoort er ook bij en het maakt de drang om weer een snoek op het droge te takelen alleen maar groter.

Grtx,

FER

4 opmerkingen:

 1. Jammer FER, maar zoals je al aangeeft... de drang wordt alleen maar groter. Ik verwacht dan ook snel een volgend verslag ;) Succes!

  Gr. Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het maakt niet uit hoeveel je gevangen hebt;je blijft je tebarsten schrikken

  groet,patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vis je de streamer met een lichte spinhengel of met die vliegenlat?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Koen: een volgend verslag gaat er zeker snel komen.
  @ Patrick: inderdaad, is ook het leuke.
  @ Boudewijn: deze streamer is te zwaar voor mijn vliegenlat dus mijn spinhengel is mijn wapen.

  BeantwoordenVerwijderen