Struinsnoek deel 9

Donderdag 6 februari 2014

Na de eclatante 'overwinning' van Harry afgelopen zondag, moest en zouden wij, Ed en ik, ook aan Harry z'n driedelige Spro plug. Het leek wel één of andere stiekeme onderwereld deal, zoals de overdracht van de pluggen plaats vond. Ergens halverwege op een onuitgesproken plek hadden we afgesproken. Harry stond geparkeerd aan de ene kant van de weg, ik kwam aan de andere kant, waarbij ik uitstapte en overstak om de deal te beklinken door da money te overhandigen voor the stuff.
Kort en krachtig ging de overdracht, waarna we er beide weer vandoor gingen. Ik direct op weg naar het water om de Ghost Perch versie uit te proberen. Deze versie en niet de zwart gele aussie frog, omdat het al enigszins begon te schemeren en omdat het vandaag geen helder weer was. Om precies te zijn over de pluggen, het betreft de PikeFighter Triple Jointed MW.

De plug werpt super makkelijk en de dreggen slaan maar weinig vast om de onderlijn en al zeker niet in elkaar. De drie stalen inwendige kogels geven een laag rustig geratel af. De 'staart' zakt enigszins omlaag als de plug heel langzaam gevist wordt, maar de actie is mooi en loom waarbij de plug licht kantelt. Woest aantrekkelijk voor een waterwolf.

Dus in de tweede sloot was het al raak. Zonder kolk, ondanks het ondiepe water, had een snoek met een geel/oranje buik de plug gepakt. De dril verliep vreemd, doordat de snoek meerdere keren rolde waarbij hij zichzelf als een rollade opbond.
Zou deze Ghost Perch plug ook een killer zijn, net zoals de zwart gele aussie frog? Daarom door naar de tweede sloot. Op de derde stek was ook raak. Wederom, zonder aankondiging, voelde ik weerstand en had een tweede waterwolf toegeslagen. De achterste dreg hing keurig voor in de bek. Ook deze snoek begon te rollen. Typisch gedrag op deze locatie?

Een iets kleiner formaat snoek had de plug geattaqueerd. Hmmm, redelijk onweerstaanbaar blijkbaar deze plug.

Op de terugweg, in een uitloper van een laatste sloot ook nog even de plug gedropt en bij de derde worp was het weer raak. Wel de kleinste van het stel, maar blijkbaar is de plug interessant voor alle formaten van waterwolven.

Het staatsie protret is mislukt, want het was langzamerhand te donker geworden. Daarom alleen de snoek en zijn prooi.

Dus.... de waterwolven zijn gewaarschuwd, de superturbokillerplug heeft zijn intrede gedaan in de wateren rond Purmerend.

Grtx, FER

2 opmerkingen: