Struinsnoek deel 11 & 12

Vrijdag 21 februari 2014

Vanwege de aanstaande verhuizing en een flinke verbouwing, probeer ik hier en daar voordelig bouwmaterialen op de kop te tikken. Vanmiddag was er een kijkmiddag, waar ik redelijk snel klaar was en dat betekende dat er wat tijd over was om te vissen.


Op de fiets gestapt en een paar sloten in de wijk afgestruind. In de buurt van een duiker bij een drukke rotonde zag ik een aantal grote bellen ontstaan na de derde worp. Hmmm, snoek of bodem materiaal dat loskwam doordat de driedelige plug dit oppakte?

Ja hoor, een snoek had bij de tweede opvolgende worp de plug gegrepen.
Furieus probeerde hij/zij te ontsnappen en draaide zich bij het einde van de dril nog eens lekker een paar keer om de lijn. Hierdoor lag hij vlak voordat ik 'm uit het water zou pakken, doodstil voor het kantje. Het onthaken was appeltje eitje na het ontrollen.
Voor de rest geen actie meer gehad, maar ook deze sessie toch weer een mooie groenjas op het droge.

Zondagmiddag viel er weer een gaatje in de dagbesteding. Dus de laarzen aan en op pad.

Bij veel drijfmateriaal aan de kop van een sloot kreeg ik een aanbeet. Doordat ik een moment de lijn iets te veel liet vieren ondeed de snoek zich van de weerhaakloze dreg. Jammer, maar ja eigen schuld. Leermomentje.

Vervolgens verspeelde ik mijn favo plug, de driedelige Spro pikefighter in Ghost Perch kleur. Balen, dan maar verdere met dezelfde plug in de Aussie Frog kleurstelling.

In een andere sloot was er beweging in een hoek, nadat ik de plug ongeveer 15 meter verderop ingooide. De plug werd niet gepakt. Bij de tweede worp was er weer beweging zichtbaar, maar vijf meter verderop aan de kant. Was dit snoek, die getriggerd werd doordat aasvis reageerde door het ploffen van de plug in het water of was het andere grote vis die schrok?

Het was snoek, want bij de derde worp was het BAM! Een fijne snoek met een zilveren kop, met bijzonder veel bloedzuigers, had trek in het donkere hapje.
Een zogenaamde 'legger' was actief geworden door de onrust in het water, door het werpen van de plug en de gepaard gaande paniek onder de aanwezige prooivis. De plug bleek het makkelijkst, mijn geluk.
Toppie, ook de Aussie Frog werkt naar wens.

Grtx, FER

9 opmerkingen:

 1. Lekker gevangen FER. Succes met je verbouwing!

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je krijgt het druk de aankomende tijd, lees ik succes
  Je weet ze wel weer lekker te vinden die snoeken ! goed bezig Fer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eigen huis en vissen :) Huisje aan het water?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, wel vlakbij. Wel getwijfeld, maar omdat ik toch niet echt honkvast ben qua stekken, niet de boventoon laten voeren.

   Grtx, FER

   Verwijderen
 4. Dat worden korte sessies vissen tussen het verhuizen en verbouwen door. Succes met alles!

  Gr Koen.

  PS. Weer goed gevangen zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank, idd, nu al moeizaam. Maart moet toch af en toe ontspannen nietwaar ;-)

   Grtx, FER

   Verwijderen
 5. Altijd hengeltje in de achterbak en even kort hier en daar. Je pakt ze wel! Succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen