ff tussendoor 2

Donderdag 4 september 2014

Na het succes van vorige week om ff tussendoor te vissen, nadat ik mijn dochter naar de manege had gebracht moest dit in succesie wederom plaats vinden. Mirjam gedropt op de paardenclub en weer naar het betreffende water in de aanliggende wijk.
pike attack
Vier voerplekken gemaakt met bix en mais en pennen maar. Op de eerste voerplek schrok ik me helemaal rot, toen er uit het niets een snoek op de voerplek dook. Wow, wat een geweld en snelheid. Overal bellen naderhand als herinnering van de aanval. Hmmm, maar op een andere voerplek vissen.

Hier was het na een paar minuutjes gelijk raak, de pen trok mooi gestaag weg en de vis was perfect in de onderlip gehaakt. Een joekel van een brasem. Eerst geprobeerd om de vis te onthaken in het water, maar de haak zat te stevig in de onderlip en de brasem werkte ook niet mee doordat ie telkens klappen met z'n staart gaf. M'n broek, shirt en gezicht werden kletsnat.
Vervolgens naar de derde stek. Ook hier was het heel snel raak. Weer een brasem van aanzienlijk formaat.
Na het terugzetten nogmaals het mais op de hair op deze stek gedeponeerd en het was gelijk weer raak. Ook weer een brasem van hetzelfde formaat.
De vierde stek leverde niets op, maar de eerste stek, ondanks de snoek, bracht toch weer brasem aan de haak. 
Vlak voordat de brasem gevangen werd was de snoek nog actief, waarbij hij zelfs met zijn rug door het oppervlakte brak, terwijl hij hoepeltje rond achter een vis aandook. De vluchtende vis was goed zichtbaar door de golven die deze trok aan het oppervlak.

De vissen waren goed actief deze avond, helaas geen karper maar wel grote platte slijmjurken van brasems.

Grtx, FER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten