Struinsnoek

Zondag 1 februari 2015

Na het uitgebreide diner op de zaterdagavond werd de zondagochtend enigszins gevuld met de naweeën. D.w.z. de nodige vaat nog afwassen en opruimen. Dit betekende dat ik niet in alle 'vroegte' op pad kon.

Ik was weer eens getriggerd. Deze keer doordat een kanaal tussen twee ringvaarten, dat vrijgemaakt was van riet en dus weer benaderbaar was. Dit kanaaltje heeft vorig jaar de nodige mooie snoeken opgeleverd.

Voordat het riet verwijderd was is er een aantal weken flink gewerkt aan de ophoging van de dijk langs dit kanaal en ook bij de ringvaart. Een behoorlijke tijd is er dus veel rumoer op en langs het water geweest. Ik was benieuwd, nu de rust was terug gekeerd, of de vissen ook terug gekeerd zijn.

Deze keer niet met de vliegenlat, maar met de spinhengel, om in korte tijd zoveel mogelijk water te bestrijken. Op de kop van de ringvaart met de verhoogde dijk was geen teken van leven te bespeuren.

Het kanaaltje gaf ook geen enkel teken van leven. Geen springend visje, geen volger, geen kolk, geen tik op het kunstaas. Helemaal niets. Jammer, waarschijnlijk is alle vis verjaagd door alle activiteiten.

De aansluitende ringvaart aan de andere kant van het kanaaltje was met rust gelaten, hier was niets veranderd. Bij de tweede worp, met een 30 cm lange oranje gele streamer, zag ik een snoek van onder een zeilbootje op de streamer rammen. Zo gaaf! Dit blijft gewoon kicken.
Lekker hoor, toch nog een leuke waterwolf gevangen en weer een stukje wijzer. D.w.z. bij veel activiteiten in de winter op en rond het water, is er weinig kans dat de vis snel terugkeert.

Grtx, FER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten