Vliegensvlug 6

Zondag 15 maart 2015

Vissen? Ja graag, maar wanneer?


Eerst even mijn zoon wegbrengen naar zijn tekenacademie. Daarna een ombouw maken voor ons nieuwe bad. Vervolgens in werkkleding in de auto gesprongen om met dochterlief paarden te bezichtigen. De zaterdag was alweer voorbij.

De zondag dan, eerst gezellig gezamelijk ontbijten. Dan even bijpraten met mijn vrouw, zij heeft iedere avond van de week gerepeteerd en opgetreden met orkesten. Daarna maar eens de boel aan kant maken in huis. De nieuwe 2e hands fiets van mijn zoon checken, want de ketting lag er af. Niet dus, de ketting was gebroken. Hmmm, mooi klussie voor mijn pa. Koplamp vervangen van mijn auto. Levering order voorbereiden. Gisteren bekeken paard, gelijk maar gekocht en deze werd vandaag gelijk geleverd. Dus vervolgens naar de manage. Bij terugkomst thuis had ik zowaar een uurtje over.

Op de fiets met de vliegvishengel de streamer nat gemaakt. Yiehaaa, eindelijk weer eens gevist.

Het water was troebel en er dreef veel vuil op. Het was bijna zoeken naar een opening zonder vuil om de streamer mooi rustig binnen te kunnen strippen. Er was weinig leven te bespeuren, een enkele keer sprong er heel klein speldaas bij het paseren van de streamer van schrik boven water. Telkens als dat gebeurt verwacht ik roofvis in de nabijheid.

Een snoek pakte de velgekleurde streamer, toen ik deze anderhalve meter uit de kant, voor de kant langs naar binnen stripte. Yes, lekker en leuk. Een knokker voor zijn formaat. Het blijft een feest aan zo'n licht rapiertje (AFTMA 5).

Iets verder was een laag donker bruggetje. Met kunst en vliegwerk kreeg ik de streamer er mooi ver onder. Verbaasd dat dit zo goed lukte, was ik niet helemaal geconcentreerd op het strippen. Direct was het raak en het aanslaan, lees flink strippen, ging waarschijnlijk te aarzelend. Na enkele kolken aan het oppervlak was de pret te snel over. De vis had gelost. Iets zei mij dat dit geen snoek was, maar een snoekbaars. Het zou de eerste snoekbaars zijn geweest, die ik dan met de vliegenlat zou vangen. Zo mooi werd het jammer genoeg niet.

Toch even lekker gevist en ook nog wat gevangen. Dat was weer een tijd geleden voor mijn gevoel. Ik ga zeker weer meer tijd vrij maken voor mijn hobby.

Grtx, FER

4 opmerkingen:

 1. Lekker eruit en gevist Fer!! Met 24 uur in een dag kom ik ook niet uit.:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd weer eens er lekker uit. And if I only had time!

   Verwijderen
 2. Je hebt er maar druk mee Fer. Toch weer vis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, sommige dingen doe ik mezelf ook aan. Maar ik wil ook zoveel en eigenlijk ook niet anders.

   Verwijderen