After the storm

Zondag 26 juli 2015

Wat ging het tekeer zeg, nog nooit hebben we zo'n zomerstorm voor onze kiezen gekregen. Zondagochtend werd ik vroeg wakker en wat scherts mijn verbazing, het was prachtig weer. Helder blauwe lucht en bijna windstil. Ik kon niet meer terug mijn bed in.
Waren deze eenden weggewaaid en onderweg terug naar hun biotoop? Langzaam kwamen ze door de weilanden aan waggelen, terwijl ik ze nog nooit eerder op deze stek heb gezien.
Anyway's vissen. De storm en de regen moest veel zuurstof in het water gebracht hebben en dat ontbrak er volgens mij recentelijk aan. Daarom hoopte ik dat de vissen weer lekker actief zouden zijn. Brasems iig, want deze zag ik azen, hmmm daar maar niet vissen dan.

Het leek niet erg wild, want voor de rest kon ik geen activiteit bespeuren, maar er bleek toch wel vis actief. Ik kreeg een voorzichtige aanbeet en wachtte totdat ik een ons woog voor ik aansloeg. Toen het raak was ging de vis er echt vandoor. De dril was top, de storm en de regen had de temperatuur van het water flink doen dalen en het idd zuurstof flink verhoogd. Als een dolle bleef deze vis gaan en kon na enige tijd toch mooi poseren voor de camera. Een puntgave boerenkarper.
De stek was helemaal naar de kloten door de dril, maar gelukkig had ik er nog een aantal aangemaakt. M.a.w. de volgende stek was aan de beurt. Ook hier was geen activiteit te bespeuren en toch was ook hier vis. 

Deze dril was nog heftiger dan de eerste en het werd bijzonder spannend omdat de vis zich in het riet boorde. Hier doorheen schoot en dit nogmaals deed. De vis was niet te houden, d.w.z. ik durfde niet al te hard te blokken, waardoor hij dus een rondje maakte door het riet. Door het rondje in het riet was het contact zo goed als weg met de vis. Op mijn buik met de hengel in mijn hand moest ik halsbrekende toeren uithalen om het riet te pakken te krijgen. Gelukkig hielp de karper mee door uiteindelijk het riet mijn kant op te laten buigen, waardoor ik het kon lostrekken en afbreken. Het contact was weer hersteld en ik kon de vis al hijgend in het net vangen. Een mooie bronzen vette polderschub met een behoorlijke snorkel.
Ook deze stek was naar de kloten geholpen, om me nog maar eens plat uit te drukken. De derde stek was aan de beurt om vis op te leveren. Wat ook gebeurde, de derde vis van de ochtend mocht ik hier vangen. Iets kleiner dan de vorige twee, maar hiermee was mijn vis/vang drang wel volledig verzadigd.
Lekker weer hoor, zo'n paar uurtje 's morgens vroeg in de polder.

Grtx, FER

6 opmerkingen:

 1. Lekker gevist FER. Gelukkig nog goed uit het riet gekregen die vis.

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was zeker lekker en die rietvis was een hele mooie, ook natuurlijk de manier waarop.

   Verwijderen
 2. Zo, die hadden goed wat zuurstof in het water tot hun beschikking en geen slecht resultaat lijkt me zo. Mooi om de dag zo te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beter de dag beginnen kan bijna niet. De dril was echt een groot verschil voor of na de storm.

   Verwijderen
 3. Mooie aktie in de polder! Die weersveranderingen in deze periode van het jaar zijn super! Leuke visserij man!

  BeantwoordenVerwijderen