Tinca Aliquam

Donderdag 14 april 2016

Op 'mijn' stek bleek tijdens het vissen dat er nog steeds de nodige takken op de bodem lagen. Daarom nogmaals langs geweest, om met een hark aan een stuk touw, de bodem verder leeg te trekken.Onderstaand het resultaat van een paar keer harken.
Vervolgens kwam niet het verlangde resultaat. Voorns en brasems kwamen er uit, maar geen mooie zeelten. Wat verschrikkelijk irritant was op 'mijn' stek, dat waren de kleine visjes die continu tegen mijn dobber aan zwommen. Eindeloos tegen de dobber flanken, waarbij deze tik op tik kreeg. Volgens mij gaf dit ook onder water onrust, omdat telkens de lijn ook iets bewoog. Voor een rustige azer als de zeelt is, was dit niet bevordelijk. Dit gaf voor mij de doorslag om te stoppen op 'mijn' stek. Nou ja, ervaring rijker, illusie armer. Ondanks dat ik er toch een keer een mooie donkere zeelt heb gevangen.


In ieder geval ben ik afgelopen donderdag avond op een andere stek gaan vissen. Mijn grootste zeelt tot nu toe, 50+, heb ik daar in de buurt gevangen. De omgeving is niet idylisch, maar er zwemt goed vis.

Toen de aanbeet kwam, twijfelde ik of het zeelt of brasem zou zijn. Maar na het haken was de twijfel snel weg en wist ik dat mijn missie hier geslaagd was.

De zeelt had een hele felle oranje onderzijde. Het was dus een tinca aliquam.
Deze zeelt bleek overigens een vrouwtje, want de anaalvinnen komen niet voorbij de anus.
Een voorbijganger wist mij te vertellen dat zijn ex-vriendin, hier een zeelt van 63 cm had gevangen. Zodeknetters, da's wel een hele beste.


De bovenstaande vangst en de insight info 'verplichten' mij om vaker dit water te bezoeken om zijn geheimen verder te ontraffelen.


Grtx, FER

5 opmerkingen:

 1. Mooie zeelt FER! dus nu weer een nieuwe stek die je als de jouwe bestempeld hebt :D!? Of blijf je je oude stek gewoon bevissen?

  ik lees het weer graag.

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kleine visjes moeten verdwenen zijn, anders ga ik me alleen maar storen om 'mijn' stek. En tja, wellicht wordt de nieuwe stek wel de 'mijne'.

   Verwijderen
 2. Misschien is de method - feeder de oplossing op je 'oude stek'? Ik zou na al dat geharkt, zeker nog een poging wagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien is de method - feeder de oplossing op je 'oude stek'? Ik zou na al dat geharkt, zeker nog een poging wagen.

  BeantwoordenVerwijderen