Struinen met doodaas

Zondag 7 januari 2017

Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe doelen en nieuwe sessies. Alles nieuw? Mwoah, eigenlijk ga ik gewoon lekker door met vissen. Maar moet eerlijk zijn dat ik wel de nodige doelen, ook vis doelen, gesteld heb op mijn buckelist. Ook was het goed om te zien dat ik de nodige doelen op mijn bucketlist vorig jaar behaald heb.

Vandaag een ochtendsessie voor dag en dauw met Harry en Robbert. Ieder twee stokken met doodaas opgetuigd. Harry en Robbert beide met twee dobbers, ik één met dobber en een andere met een loodmontage op de bodem.

Nabij een sluis met nieuw aangelegde steigers gingen we de aasjes weer leren zwemmen. Nou, zwemmen deden ze niet en een aanbeet verlokken ook niet. Na anderhalf uur op naar de volgende stek.

Op de tweede stek, tussen een brug en spoorwegbrug in, werden de sardines weer nat gemaakt. Ook hier waren geen snoeken geïnteresseerd in ons aas. Na een uurtje op naar de volgende stek.

De polder in, een vaart richting een gemaal. Weer de stinkende sardines uit de wagens te water. Omdat ik me nogal snel verveel en statisch te statisch voor mij is, vermaak ik mij tijdens het wachten graag met een spin of diagonaal hengel. Op deze stek met een oranje gele monster tail streamer. Hier was ik wel succesvol mee. Op het moment dat ik de streamer eigenlijk uit het water wilde tillen schoof een snoek heel rustig over het kunstaas heen. Hangen!
Eindelijk actie en een vis op het droge. Een mooie gevulde snoek met een relatief kleine kop voor het formaat vis. Conclusie is dat de snoeken hier dus goed kunnen vreten en flink groeien.
Hierna nog een laatste stek aangedaan met het doodaas, maar ook daar geen enkele actie op één van onze zes hengels mogen krijgen. Tja, geen vis op het doodaas, maar gezellig was het zeker.

Grtx, FER

6 opmerkingen:

 1. Vis is vis Fer, en jij had er één! Volgende sessie starten we bij mij op het dorp. En van daaruit naar het noorden waar jij jouw fairplay hebt gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed plan! Vorig plan was ook al goed, maar de uitvoering of eigenlijk het resultaat toch een beetje tegenvallend.

   Verwijderen
 2. Alleen filosoferen en fantaseren over vissen is al vissen ;) Schrok je je niet kapot bij die aanbeet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het ging zo lijzig en ik was eigenlijk niet scherp op dat moment anders had ik wellicht de haak uit z'n bek getrokken bij aanslaan uit reactie. Dat fantaseren is zeker een ding, ik merk dat op moment dat sloten dicht liggen ik alleen maar meer drang heb, wellicht omdat het dan niet kan.

   Verwijderen
 3. Tja, dat doodazen moet wel bij je passen en vraagt soms wat geduld, maar jij combineert het gewoon met kunstaas en wie weet wat je ooit nog gaat vangen op zo'n stinkende sardine. Ik zou zo doorgaan, lekker blijven combineren zo af en toe :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kans dat ik een keer wat ga vangen op doodaas wordt steeds groter.

   Verwijderen