3 keer de eerste

Zondag 12 Maart 2017

De snoeken paaien en daarom is er de zogenaamde gesloten tijd, waarin niet op deze roofvis gevist mag worden. Dus tijd voor verandering. De eerste korte sessie op de gespierste witvis van ons land, de karper.

Omdat ik niet verwachtte dat de aangemaakte voerplekken bijzonder snel bezocht zouden worden door de target vissen, alles zwemt nog een beetje langzaaaaam, gevoerd en een kanaal bezocht.

Even diagonalen op baars en snoekbaars, waarop tot 1 april nog wel gevist mag worden. Het was helder en de zon scheen volop, super lekker, maar niet bevorderlijk om de glasoog achter de schubben aan te zitten. Daarom gefocust op schaduwplekken rond en onder de brug. Onder de brug kreeg ik een paar keer korte aanbeetjes van staartenbijters, waarschijnlijk baars.

Bij een aanmeerpaal, kreeg ik een lichte tik op de top, waarbij ik na een seconde aansloeg en mijn eerste snoekbaars van dit jaar haakte. Leuk, leuk, leuk.
Hierna, de aangevoerde stekken opgezocht. Op één van de stekken kreeg ik een aanbeet. Een brasem. Ook de eerste van dit jaar.

Hierna verkast en in de polder mijn heil gezocht voor een karper vangst. Vier voerplekken aangemaakt en vervolgens gevist. Bij een aanbeet die twijfelachtig was, sloeg ik na verloop van tijd aan, maar mis, waarbij de vis vanzelf schrok en er vandoor ging. Hoogstwaarschijnlijk een traag azende lijnzwemmer. De stek was hierdoor tijdelijk verstoort, maar op andere stekken was er geen activiteit te bekennen, dus na verloop van tijd dezelfde stek nogmaals geprobeerd. Gelukkig zat er weer vis en mijn pen trok tergend langzaam weg, zonder onder te gaan. Het was weer gaaf om te bepalen wanneer ik zou aanslaan. Het blijft gewoon spannend om het juiste moment te kiezen. Deze keer had ik het juiste moment, perfect in de lip, waardoor ik mijn eerste karper van dit jaar op de foto kon vastleggen.
Ja hoor, dit smaakt naar meer eerste keren.

Grtx, FER

9 opmerkingen:

 1. Lekker weer Fer! Maar ehhh, je mag nog gewoon op snoek vissen hoor. Je moet ze alleen direct weer terug zetten, maar dat doen wij toch altijd al :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Officieel niet toch. Snoek gesloten tijd van vanaf 1 maart tot laatste zondag mei en baars en snoekbaars vanaf 1 april.

   Verwijderen
 2. Kop is eraf, altijd lekker! Een mooi karperjaar week Fer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank, lekker pennen, maar zeker ook een keer wat voerplekken maken en onderhouden.

   Verwijderen
 3. Die zijn al binnen dit jaar Fer! Hopelijk is dit jaar je ook die rijenkarper gegund.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een rijen en Spiegel karpers gaan zeker op het droge komen voor me. Of dit in de polder lukt, betwijfel ik ten zeerste.

   Verwijderen
 4. Lekker FER, Dat zijn de eerste van het jaar. Dat er nog velen mogen volgen.

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank, gaat zeker gebeuren.

   Verwijderen
  2. Michael, op jou blog site kan ik op één of andere manier niet meer reageren. Wel mooie nieuwe opzet, maar is ff wennen.

   Verwijderen