Jump jump

vrijdag 24 maart 2017

Vroeg gestopt met werken om de overuurtjes te compenseren. Onderweg richting huis langs de visstek om te voeren, om vervolgens thuis om te kleden en bewapend met hengel terug te keren om te slachten.

Vijf voerplekken aangemaakt op ondiepe en diepere plekken, waarbij ik verwachtte dat de vissen op de ondieptes zouden 'liggen'. Nou liggen deden ze niet, want de karpers vlogen door de lucht. Nog nooit heb ik zoveel karpers zien springen. In anderhalf uur tijd heb ik minstens 10 individuele karpers zien springen. Waarbij de nodige karpers vaak twee keer achter elkaar sprongen.

Er werd zowel op het ondiepe als vanuit het diepere water gesprongen. Iets vaker vanaf de ondiepe platen. Het was gewoon een spektakel.

In eerste instantie de diepere voerstekken uitgeprobeerd, hier was weinig tot geen actie te bespeuren. Hierop een ondiepe plek geprobeerd en een hele fijne gevulde karper trok de pen gedegen scheef weg.
Op de volgende ondiepe stek was activiteit zichtbaar. Het duurde daardoor ook niet lang of nummer twee, een klein schattig karpertje, was het haasje.
De twee ondiepe stekken waren dusdanig verstoord, zodat er daar geen eer meer te behalen viel. Terug naar de diepe stekken. Ondanks dat ik geen activiteit kon bespeuren, toch maar even vol gehouden en dat werd beloond. Nummer drie was het bokkie.
De andere diepe stek was nu ook aan de beurt. Hier zat een dikke voorn aan het mais, maar was niet gehaakt, dus deze vloog net zoals de springende karpers ook door de lucht. Toch bleek ook hier karper actief, want nummer vier was de pineut.
Zichtbaar azende karpers waren spaarzaam, maar ze lieten zich wel degelijk zien door te springen om vervolgens mijn aas en haak op te slobberen. Een mooie afsluiter van de werkweek.

Grtx, FER

4 opmerkingen: