Simaja put

maandag en dinsdag 12 en 13 juni 2017

Een keer relaxt vissen, zonder gestruin, was het doel. Ondanks dat ik lid ben van de Simaja put, maak ik hier veel te weinig gebruik van. Dus heb ik eindelijk een paar keer gevist met rigs voor boilies, optonics, etc. Poeh, wat een gesleep. Twee hengels met baitrunners, schoudertas met lood, boilies, pellets, e.d. stoeltje, statiefstokken, wat te drinken en eten.

En ach, eerst ff met het pontje, stukje lopen, installeren en crashen. Lekker achter het riet uit de pittige wind. Natuurlijk kon ik het niet laten om achter het riet met mais en pellets ook een stek te maken. De boilies, halve bol met halve pop-up gingen samen met een pva zakje ongeveer 20 en 30 meter uit de kant.

Toen ik merkte dat er activiteit op de maisplek was, één van de hengels binnen gedraaid en mais op de hair gezet en op deze stek gelegd. Hier kreeg ik na een kwartier een aanbeet terwijl ik er bij stond te kijken. Een paar piepen, een springende karper, nog een paar piepen en een hele korte dril omdat de vis direct loste. Toch de hengel, na nieuw beaast te zijn, weer terug gelegd. Om vervolgens hier weer een aanbeet te krijgen, die ik wel kon verzilveren.
Later kreeg ik ook nog een fluiter op mijn hengel die op ongeveer 30 meter lag. Ook deze kon ik verzilveren. Een gave warrelige spiegel/rijen karper.
Na een klein uurtje kreeg ik nog een aanbeet op 30 meter. Een beste donkere schub had deze keer de halve zoete boilie met halve groene pop-up geproefd.
Via via had ik vernomen dat er een kans was dat er graskarpers in Obdam zwemmen. Aangezien ik graag een keer zo'n meter vis vang, ben ik eerst hier naartoe gereden en verschillende wateren bezocht en bevist, na eerst gevoerd te hebben. Geen succes. De middag weer Simaja bezocht en niet zonder resultaat.

Nu direct één hengel op het wijd en één achter het riet. De eerste aanbeet kwam uit het riet. Een volle fluiter. Wow, zoooo sterk. En groot. En zwaar! Wat een loeder!
Kon mij niet heugen wanneer ik zo'n zware karper had gevangen. Wat een loeder. Maar het werd nog mooier, want de hengel op ongeveer 20 meter ging ook af. Wat hier aan zat moest echt giga zijn. De vis deed wat ie wilde en ik volgde hem/haar maar naar een ander eiland. Het duurde gewoon dertig minuten voordat de vis voor de eerste keer aan de oppervlakte kwam, maar toen kon ik nog niet zien wat het was. Er kwam zelfs iemand kijken vanaf de kop van de put, omdat ik zo belachelijk lang stond te drillen. Maar dit bleek achteraf ook niet zo vreemd, want nu had ik de moeder van het loeder!
Bij de buren deze vis toch maar even gewogen. 14,3 kilo schoon aan de 'haak'. Voor mij tot dusverre de zwaarste karper ooit.

En de koek was nog niet op, want nogmaals een pieper op de verre hengel en deze keer een mooie bleke stevige spiegel.
Wat een schitterende gevarieerde vangsten kwamen mij ten deel deze keer op de Simaja put. Allemaal vanaf de bodem, dicht of ver vanaf de kant. De volgende keer, als het weer het toestaat, ga ik er ook een keer ziggen. Want een echt grote spiegel staat steeds nog op mijn verlanglijstje en die zwemmen er ook.

Grtx, FER

7 opmerkingen: