Trollen

Vrijdag 23 juni 2017

Vandaag eindelijk weer eens met Pinke Panke het ruime sop op. Samen met mijn pa trollen op snoek. Tot dusverre nog nooit iets met trollen gevangen. Nu moet ik zeggen, dat ik dat ook nog maar twee keer geprobeerd heb en wellicht niet met het juiste materiaal.

Een beetje een grauwe dag met een pittig windje, op zich dus perfect snoek weer. De ondiepe poldersloten hadden een zeer beperkte transparantie, m.a.w. de plug zou vlak langs de snoek moeten gaan en deze zou direct moeten toehappen anders was zijn en onze kans verkeken. De polder bracht dan ook geen enkele aanbeet. De ringvaart bij Monnickendam bracht wel een aanbeet. De hengel ging krommer en de lijn ging door de slip heen. Motor stil en snoek drillen. Deze sprong drie of vier keer flink uit het water, wat een wildebras. Geen giga snoek, maar de eerste snoek voor ons vandaag en de eerste ooit via het trollen met kunstaas was een feit.
In het centrum van Monnickendam uit het windje geluncht, dank ma voor het bereiden van een voortreffelijke lunch. We hebben genoten. 
Vlak voor een tunnel werd het kunstaas weer gepakt, terwijl wij al door de tunnel heen waren. Tenminste .... vast of snoek, maar omdat er beweging kwam en een kolk zichtbaar was aan de oppervlakte, was het snel duidelijk dat het een sterke en mooi formaat snoek moest zijn. De dril nam enige tijd in beslag, maar uiteindelijk kond de snoek toch poseren.
Met de pittige dril en de redelijk hoge temperatuur van het water vergde het enige tijd om de snoek te recupereren, maar uiteindelijk zwom hij rustig de diepte in.
We hebben een leuke vaartocht gemaakt, onze eerste snoeken met trollen gevangen, wijzer door de praktijk geworden, lekker geluncht en gezellig zitten babbelen. Wat wil je nog meer?!

Grtx, FER

4 opmerkingen:

 1. شركة امست للتنظيف افضل شركة لتنظيف المنازل والشقق والفللوالبيوت والمجالس والكنب والمفروشات والخزانات بالقطيف والمنطقة الشرقية لديها عمالة مدربة وخصومات هائلة طما توفر خدمات مكافحة الحشرات ورش المبيدات بالقطيف باسعار رخيصة ومناسبة وخصومات هائلة

  شركة امست للتنظيف
  امست للنظافة القطيف
  شركة امست لمكافحة الحشرات
  شركة امست لرش المبيدات

  BeantwoordenVerwijderen