Kattenspel

Zondag 22 januari 2012

Met het onstuimige weer van vandaag moesten de snoeken ook wel onrustig zijn. Daardoor word ik ook onrustig en moest er dus even op uit. Op veel plaatsen is het water momenteel kristal helder en dan is mijn ervaring dat de snoeken de kat uit de boom kijken en niet zomaar op een kunstaasje knallen.
Om eens te zien hoe de snoeken in helder water zouden reageren op de rood witte monster tail streamer, ben ik deze verleidelijk door het water gaan trekken.

Op een gegeven moment voelde ik een beetje weerstand en zag een kolk ontstaan waarbij een snoek zich aan de lange staart vergrepen had. Deze snoek had er zin an en achtervolgde de streamer over een ondiep liggende tak. Prachtig om te zien hoe hij volgde. Bij de kant hield ik de streamer in het water en trok deze van rechts naar links waarbij de snoek, geloof het of niet, de streamer als een kat bleef volgen. Fantastisch om te zien hoe deze ±70 cm lange snoek mee draaide met het kunstaas. Dit gebeurde letterlijk voor mijn voeten. Uiteindelijk na drie keer heen en weer gedraaid te hebben kon ik de snoek verleiden om toe te happen. De snoek nam heel luchtig de streamer halverwege in zijn bek en liet deze gelijk weer los toen ik de haak wilde zetten. Hierop zwom de snoek rustig weg en liet zich nog een keer zien om wederom de streamer te volgen. Super leuk om zo'n kat en muis spelletje te spelen met een snoek.

Grtx,

FER

2 opmerkingen:

 1. Hoi Fer,
  Dat had ik laatst dus ook. Prachtig gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Boudewijn,

   Vandaag (zondag) had ik dit nog een keer met een snoek die nog een maatje groter was. Ik kreeg het niet voor elkaar om een toe te laten happen ondanks dat ie de streamer bleef volgen. Snel, langzaam het maakte niet uit. Heb je nog een tip?

   Grtx,
   FER

   Verwijderen