Boerenkarper

Zondag 1 april 2012

Vanochtend om negen uur afgesproken met Edwin om boerenkarpers uit de Beemster polder te onttrekken. Gewapend met de penhengel, legkorrels en Frolic brokken hebben we eerst een paar voerstekken aangemaakt waarna de pennen te water gingen. Deze ochtend begon met mooi weer, helder blauwe lucht en weinig wind. Iedere actie in het water zou zichtbaar zijn en tijdens het voeren schoot er groot wild vandoor met achterlaten van kolken, golven en bellen. Dit beloofde veel goeds.

Maar de hoge verwachting die er toch altijd wel is als we gaan vissen nam zachtjes aan steeds meer af, want er gebeurde nagenoeg niets. De berichten richting onze matties Frans en René waren anders want na vijf minuten smste ik het volgende bericht. 'Wow, de eerste ligt al op de kant'. Vijf minuten later gevolgd door 'De tering, Ed heeft er ook één'. René reageerde 'Klinkt goed! En nog een paar uur te gaan. ... Succes samen.'. Tien minuten later weer berichtje van mij 'Tsjezis, jullie moeten ook komen, ze springen bijna op de kant!'. René reageerde 'Sta op 't voetbalveld. Wow de eerste ligt al in het doel! Jullie moeten ook komen, is een hele spannende wedstrijd! Haha". Hij had dus door dat het 1 april was, gnagnagna.
Overigens net zoals het eerder geblogde bericht over 'Hom en Kuit', gnagnagna.

Na anderhalf uur vissen kreeg ik een hele voorzichtige aanbeet, de pen wiebelde een beetje. Op gevoel zocht ik contact en kon verassend genoeg de haak zetten. Een karper was het haasje en kwam langzaam tot leven. Geen tumulteuze dril maar een rustig heen en weer zwemmen terwijl deze polderknollen er in de zomer vandoor gaan als een dolle.
Ed landde deze puntgave karper en ik was er blij mee want zoals gezegd wild was het zeker niet.
Nadat er meer wind was gekomen, af en toe wat miezerregen en de waterkou onze botten hadden verkild besloten we om te stoppen. Dat er karper rond zwemt is toch wel weer bewezen maar het moet eerst maar iets warmer worden voor meer activiteit en meer sport tijdens het drillen.

Grtx,

FER

4 opmerkingen:

 1. Toch een fijne visdag wel, Fer. En wat een schitterend schubje heb je gevangen. Mooi hoor!
  't Begint de laatste tijd ook bij mij wat te kriebelen; de karper- en zeeltkoorts. Jammer dat de temeratuur zo is teruggevallen; die waterkou van gistermiddag heb ik ook gevoeld, maar ik kwam visloos thuis. Ik zie uit naar meer foto's van polderkarpertjes van je. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jep zonder die uitbundige zonneschijn en gehalveerde temperaturen worden de karpertjes weer zo mak als een lammetje Fer...tis weer wachten op de volgende lente-periode,maar goed als karpervissers zijn wij al niet meer te stoppen hhaha dus af en toe maar een beetje bikkelen en goed aankleden !! Vorig jaar op 1 april was het overigens prachtig zonovergoten lenteweer en ik ving mijn eerste 2 karpertjes op ondiep water tegen het riet,nu konden alleen hele horden brasems mijn aas waarderen...vangse maar weer!

  Groet,
  Dennis

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch een mooi schubje hoor! Eén meer dan ik de laatste keer ving ;)

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Ben; de polderkarpertjes gaan er zeker aan komen, als ook de tinca's, als de temp. maar wat stijgt.
  @Dennis; ga binnenkort ook maar weer eens met de winckle picker op de brasems. Lekker toppie staren en op juiste moment aanslaan.
  @Koen; was er ook zeker blij mee.

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen