Kanaalkarper deel 2

Zondag 9 juli 2012

Na een voersessie van anderhalve week op een nieuwe stek aan het Noord Hollands kanaal heb ik dit weekend de lijntjes een paar keer uitgeworpen.
Binnen een kwartier lag de eerste vis op het droge. Een brasem. Niet veel later de tweede vis ook. Een brasem. Daarna binnen korte tijd een derde vis. Een brasem.
Lang verhaal kort, na drie korte sessies heb ik 13 brasems gevangen die allemaal net voor of over de 50 cm lang waren. De gewenste kanaal karper is nog niet op de onthaakmat verschenen. Ondanks dat het leuk vissen is omdat er veel activiteit is zou ik graag een keer tussen de brasems een mooie sterke karper aan de haak willen slaan.
Nou ja, nog maar even doorzetten en blijven voeren. Het NH-kanaal is natuurlijk een gigantische bak water van behoorlijke lengte met vele aftakkingen naar ringvaarten. Tot dusverre voer ik 's avonds en vis ik ook 's avonds maar wellicht passeren de karpers deze stek wel 's ochtends of misschien helemaal niet. De brammerts in ieder geval wel en als deze vis er zit waarom dan ook niet de gewenste kerps?
Enneh, weer lekker kletsnat de afgelopen dagen. Naaktslakken all over the place.

Grtx,

FER

1 opmerking:

  1. Zou best kunnen Fer, ff proberen op andere tijdstippen als je in de gelegenheid bent. En ligt er genoeg voer zodat er nog wat ligt als er karper langskomt? Als er zoveel brasem zit...

    BeantwoordenVerwijderen