ff Wormer en.... Algarve here we come!

Zondag 2 september 2012

Op zoek naar grote karper ben ik naar de Simaja put gereden maar hier bleek het behoorlijk druk vanwege een competitie wedstrijd. Rechtsomkeert en maar ergens anders mijn heil/karper gezocht. De Wormer voor de derde keer bezocht en weer op een andere locatie. Vissen is nooit een vang garantie en iedere nieuwe stek wordt verwachtingsvol geobserveerd en afgestruint.

Al eerder heb ik melding gemaakt dat deze sloten ondiep en bijzonder troebel zijn. Door de ondiepte zijn azende karpers geregeld zichtbaar door kolken en zichtbare oranje staarten. Gefocust hierop heb ik een paar voerplekjes aangemaakt met legkorrels, ondanks dat de voorgaande keren de karpers hier geen trek in hadden.

Ook nu weer veel lijnzwemmers waarbij het aas niet werd opgemerkt. Frustie, frustie, frustie! Maar deze keer bleek er uiteindelijk wel degelijk karper op de voerplekken te zitten. Bij het afstruinen van deze plekken kreeg ik op één plek een mooie wegtrekker die ik niet zag aankomen omdat er geen activiteit zichtbaar was. Jammer genoeg kon de karper zich direct van de haak ontdoen. Shit, eindelijk een aanbeet en dan.... nou ja, beetje verwent begin ik wel te worden. Want ik merk dat ik tegenwoordig redelijk snel ongeduldig wordt als mijn dobber niet binnen een paar minuten gaat schommelen.

Op een andere stek zag ik een kolk. Broodvlok hier te water en voor mijn gevoel duurde het een eeuwigheid voordat de karper het aas pakte. Wiebelen, schommelen, waggelen alle mogelijke bewegingen had de pen al gemaakt maar voor mijn gevoel was het nog geen tijd om aan te slaan. Om te voorkomen dat het aas uiteindelijk weer uitgespuugd zou worden of erger, achter in de strot terecht zou komen heb ik de haak gezet. De karper schrok zich rot en speerde er vandoor, dwars door de waterplanten. Even zat de boel vast, maar kwam weer op gang na het geven van wat lijn. Een fijne dril volgde en 48 cm explosief poldergebroed kon genet worden.

Zover dan de kerps en nu op naar de marlijnen! Komende week ga ik samen met drie maten naar de Algarve. Daar gaan we vanuit Tavira/Cabanas vier dagen lang de zee op om te vissen. De marlijn, blauw of wit of sailfish wordt onze target. Er wordt beweerd dat er momenteel goed gevangen wordt dus de verwachtingen zijn hoog gespannen!

Let a dream come true!

Grtx,

FER

1 opmerking:

  1. Hoi Fer,als het broeikaseffect doorzet kunnen we over 20 jaar in de Wormer vissen op Marlijn en Sailfish die laatste zal dan wel makkelijk te spotten zijn,goede vangst.groet,Bjorn.

    BeantwoordenVerwijderen