Vis lunch

Vrijdag 21 december 2012

Vandaag voor mij de laatste werkdag van het jaar. Met collega René afgesproken om vandaag tijdens de lunch nabij het bedrijf onze pluggen zwemles te geven. Schoenen uit en laarzen aan, jas uit en visjas aan. Gassen en gaan! Iets te letterlijk want binnen no-time verspeelde René met zijn nieuwe hengel een plug aan een voorbijkomende boom.
Binnen vijf minuten kon ik de eerste aanbeet verzilveren en een ietwat gehavende snoek kon breed lachend op de gevoelige plaat worden vast gelegd.
Meter voor meter struinde we de sloot aan beide kanten af. Tot aan het einde van de sloot kregen we geen enkel tikkie meer. Vervolgens het slootje dat haaks op deze sloot lag, maar hier ook geen enkel tikkie. Daarna een bredere sloot die weer haaks op het slootje lag. Aan het einde van deze sloot lag een duiker die onder een brede weg loopt.

Op de spoel van mijn molen had ik 0.1 mm Nanofil laten zetten. Dit materiaal vliegt bij het werpen als een zonnetje van de spoel en lijkt niet te pruiken. Na een aantal worpen bij de duiker besloot ik om de driedelige plug van dichtbij zover mogelijk onder de duiker te werpen. Na drie omwentelingen zat ik plotseling vast. Vast vast of vis vast? Jazeker, vis vast! De vis was sterk en trok de lijn langs een betonnen pijler. Oh oh, mijn hengel was te kort om dit te voorkomen waardoor er bijna direct een droge knal klonk. Balen! Nu zwemt er een beste snoek met kunstaas rond, hopelijk kan ie dit stuk plastic snel lozen.

Mooi spul dat Nanofil maar weinig schuurbestendig. Dus.... dit was een pijnlijke les tijdens deze korte lunchsessie. Bij de volgende sessie met Nanofil lijn, ga ik in ieder geval dit soort opstakels niet opzoeken.

Grtx,
FER

1 opmerking:

  1. Gorillas in the mist. Jammer van de grote snoek Fer het was je gegund.

    Groet, Bjorn.

    BeantwoordenVerwijderen