ff kantikalen

Zaterdag 29 december 2012

Na de fantastische vangst van zes karpers in de Wormer moest ik mijn zoon ophalen bij een maatje. Daarvoor moest ik nog even voor sluitingstijd levende krekels halen voor onze huisspin Harry. Deze ongeveer 4 centimeter grote spin was tevoorschijn gekomen in ons washok op zolder. Maar toen ik 'm zou vangen was ie weer verdwenen. Harry kwam weer tevoorschijn uit een tas met spelletjes die wij mee hadden genomen op 1e kerstdag naar Elst. Harry was dus op één of andere manier van de zolder in deze tas terecht gekomen en had vervolgens een halve wereldreis ondergaan.

Na het halen van de huiskrekels was het nog net geen tijd om Alex op te halen. Mijn auto stond vlak aan een kade van een kanaal en mijn dropshot hengel lag ook in de achterbak. 1+1=....

Geen dropshot montage maar een shad aan de fluorcarbon onderlijn gebonden en nog even wezen kantikalen. In een verdieping met een oppervlakte van ongeveer 1 meter kreeg ik een aanbeet. Als een dolle ging deze kleine snoekbaars te keer. Lang drillen is niet nodig, sterker nog, het is vaak de reden om zo'n kleine snoekbaars te verspelen. Ik spreek uit ervaring aangezien mij dat eerder twee keer achter elkaar gebeurde.
Na een kwartier was het wel tijd om Alex op te pikken. Ha, toch nog ff gevist en gevangen.

Oja, Harry is dol op de krekels. 
Er blijft helemaal niets van ze over, blijkbaar is het chitine skelet van deze huiskrekels erg zacht en bestaan ze voor het merendeel uit vocht.

Grtx,

FER

2 opmerkingen: