Bij oma

Zondag 12 mei 2013

Moederdag dus ontbijt en cadeautjes op bed. Altijd leuk, gezellig en blije gezichten. Maar ja, wat wil moeder daarna. Mooi, even tijd voor zichzelf en ga jij maar even vissen. Wappie, wie o wie? Frans had er ook zin an.
Even anderhalf uur de Beemster in. Op een kruispunt van sloten met duikers, een vijftal voerplekken gemaakt en instant vissen met de pen.
Mijn nieuwe Polaroidbril kon ik ook gelijk testen. Perfect, niet te donker en het glinsterende zonweerkaatsende oppervlaktewater was verdwenen. De prutslootjes leken wel heldere beekjes.

Lekker stekkies hoppen op een klein oppervlak. Tien minuten op de ene, geen belletjes, gewiebel van de pen of enig teken van azen, dan op naar de volgende stek. Totdat het grote moment aanbreekt, want er lijkt vis in de buurt van je dobber te zwemmen. Alles wordt stil, de vogels stoppen met fluiten, de schapen stoppen met blaten, de auto's die voorbij rijden zijn elektrisch en de adem stokt. Zodra de dobber wegschuift neem je automatisch een teug lucht om vervolgens verwoestend uit te halen, nou ja, met enig beleid de haak te zetten. Ondanks alle stilte lijkt het net of ik de dobber op zo'n moment hoor weglopen. Iedere keer weer fantastisch.

Zo ook deze keer weer. Een mooi polderschub had trek in de maiskorrels en probeerde ermee vandoor te gaan. Niet dus, tenminste af en toe een paar meter door de slip om vervolgens weer onder dwang terug te keren. Door alle tumult die deze karper maakte, kwamen er een aantal kleine boertjes en een boerinnetje in spe aangerend die bij oma op visite waren. Hartstikke geinig publiek, die je de oren van het hoofd lulde maar wel mooi bij de karper wilden poseren.
Deze kerp had een gespleten snor of baardhaar, hoe heet dat ook alweer? Zoals in het bovenste plaatje te zien is. Echt iedere karper is anders en wellicht daarom is het nooit genoeg en ga ik telkens vissen. Het blijft verrassend.

Frans kreeg niet veel later ook beet en haakte een karper die zich jammer genoeg wist los te werken. Na analyse bleek Frans, een scherpe haak, een beetje verwarde geest en een slappe pols te hebben. ;-)

De sessie was alweer voorbij voordat ie begonnen was. Time flies when you're having fun!

Grtx,
FER

6 opmerkingen:

  1. Wat een leuke foto FER! En wat is dat handig hè, zo'n bril. Gebruik ik ook erg veel.

    Gr. Koen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als de foto geen bevestiging is dat de vis een Boerenkarper is dan weet ik niet meer :) Goed stekkie Fer :)

    Groet, Björn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Koen: yep, had al zo'n bril maar nu met bruin glas en minder donker. Echt een topper.
    @Bjorn: haha inderdaad boerenkarper en goed stekkie.

    Grtx,FER

    BeantwoordenVerwijderen
  4. tof ! de jeugt heeft de toekomst !
    lekker gevist man !!!

    groet sander kunst

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi verhaal FER. Vooral alinea 2 en 3 onder de eerste foto spreken boekdelen. Gefeliciteerd met de kerp.

    Groet Michael

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @ Sander: klopt, maar gelukkig hebben wij die ook.
    @ Michael: beleving is het toverwoord.

    Grtx, FER

    BeantwoordenVerwijderen