Vissen of ....?

Woensdag 08 mei 2013

Na een fantastische rondreis door Schotland waar jammer genoeg niet de gelegenheid was om te vissen was de drang weer groot.
 
Wat staan ze nu eigenlijk te doen? Te vissen of te p.....?

Via de whatsapp 'visgroep' werden afspraken gesmeed voor de hemelvaartsochtend, daar later meer over in een ander verslag. Maar doordat de zoon van Edwin een mooie spiegel had gevangen was ik getriggerd om op dat water ook weer eens de lijnen nat te maken. Tijdens de wap conversatie ook met Harry en Frans afgesproken om 's avonds om 19:00 hier ff te pennen.

Harry had weer eens een fameus brouwsel gemaakt als grondaas waarbij de vissen vanzelf uit het water in het net zouden springen, zodra dit voer te water zou gaan. Door Koen zijn de-sloot-deel-4 verhaal over gemalen blik mais moest ik dit ook een keer als grondvoer proberen. Natuurlijk samen met het kippenbix.
 
Ik was de eerste ter plekke en na het maken van een drietal voerplekken ging de pen op voerplek 1 te water. Na vijf minuten, al nerveus gewiebel van de pen, zou wel witvis zijn dacht ik, aangezien de maiswolk snel vis en zeker kleine vis aantrekt. Daarna kwam de pen snel kort omhoog, om vervolgens flink weg te trekken. BAM! Een dikke zeelt had zich binnen no-time aan de drie maiskorrels op de hair vergrepen.

Tijdens de dril getracht via wap te melden dat ik al vis had. 1e bericht 'Zwelt', reactie Harry 'Zwelt?', oeps foutje, 2e bericht 'Zeelt'. 3e bericht 'Wie helpt me met de foto?".

Bijna gelijktijdig kwamen Harry en Frans op locatie. En konden zodoende meteen een prachtige Zeelt man op de gevoelige plaat vastleggen.
Omdat de aarsvinnen doorlopen voorbij de aars, is duidelijk dat dit een mannetje is. Aangezien de vrouwtje meestal groter worden is deze 43 cm grote knappe kerel flink aan de maat.
Het begin was top, dit gaf torenhoge verwachtingen. Hier en daar waren ook flinke aasbellen te zien. De vis leek met dit onstuimige weer flink aan de rol. Jammer genoeg werd het weer er niet beter op. Af en toe begon het te spetteren en geleidelijk ging dit over in echte regen. Vanuit het westen tussen de wolken door scheen een verraderlijk fel zonnetje, dat wel prachtige regenbogen veroorzaakte, maar het vissen niet veel goed deed.
 
Na anderhalf uur moest ik er weer vandoor zonder nog een aanbeet. Toen ik thuis kwam zag ik via wap dat Frans nog een voorn op de mais gevangen had. Verder, ondanks de azende vis, waarschijnlijk brasem en Harry zijn krachtvoer en saté boillies kwam er geen vis meer in het net. Nou ja, een slechte generale repetitie zorgt altijd voor een goed optreden als het er 'echt' om gaat. Dus de volgende morgen, hemelvaartsochtend, zou het gaan gebeuren.

Grtx,
FER

6 opmerkingen:

 1. Blijven mooi om te zien.
  Een geweldige vangst als je het mij vraagt !

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Fer,

  Tinca tinca is back! Mooie " bijvangsten" die zeelten. Ik zie dat je vrienden ook goed kunnen fotograferen :) ben benieuwd naar je volgende verslag.

  Groet, Björn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He FER,

  Ik heb net als jij inspiratie gekregen door het blog van Koen. Met de staafmixer heb ik gisteren de inhoud van een blik mais en kikkererwten mishandeld en daar doorheen een blik kattenvoer gemengd. Helaas bij mij nog geen resultaat. Bij jou wel dus. Wat een mooie zeelt en leuk dat je het detail van de vin vertelt. Dit wist ik namelijk nog niet.
  Ik ben benieuwd naar deel 2.

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Sander: was zeker een topper.
  @ Bjorn: ze doen hun best ;-)
  @ Michael: goed plan om naast blik mais ook nog wat extra's toe te voegen. Voor mijn gevoel was de mais erg snel weg.
  @ Dale: zekers een mooie
  @ Andres: kerps komen ook nog wel, hoop ik.

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen