Struinsnoek deel 5

Zaterdag 2 november 2013

Het snoekvirus heeft me toch wel weer te pakken. Het struinen, observeren en uitpluizen van een water is gewoon gaaf. Daarnaast loop je lekker langs de waterkant waarbij je van alles en nog wat tegen komt. Waaronder verschillende watervogels, zangvogels, trekvogels en vreemde vogels. Ratten, muizen en zelfs een Hermelijn. En niet te vergeten de aanbeten van de snoeken. Dat blijft kicken, ook als een snoek mist of je 'm niet haakt. Vaak komen ze uit het niets aangedenderd. BAM!
Stelselmatig werd deze kop van de ringvaart bezocht door de plug. Vlak bij de kant moest de plug flink gestuurd worden om te voorkomen dat ie vroegtijdig vuil zou pakken, waardoor eventuele snoeken die onder het vuil stonden niet zouden toe happen. Toen dit ook daadwerkelijk perfect lukte klapte er een mooie snoek op.
Meerdere keren sperde de snoek zijn muil wijd open en schudde heftig heen en weer met zijn kop waarbij de kieuwdeksel ook helemaal openstaan. Fantastisch om te zien hoe groot zo'n bek dan is.
Voordat ik de snoeken ging belagen had ik ook nog een stek vol gestort met kippenbix en een paar handen kikkererwten. Dit om later terug te keren om wellicht ook nog een karper te vangen. 

Bij het inleggen van het aas, zonk de dobber omdat deze te ondiep was ingesteld, bij de tweede keer wederom en toen bleek het aas om de wartel te zijn gedraaid. Bij de derde keer kort achter elkaar inleggen had ik gelijk beet, waarbij de pen in eerste instantie heel snel weg schoot om vervolgens zich maar langzaam verder te verplaatsen. 

Hmmm, toch maar even ophalen en er was weerstand, dus vis. Alleen voelde dit vreemd aan voor een zeelt, karper of zelfs brasem. Toen de vis aan de oppervlakte kwam bleek het een snoek te zijn. Oh oh, waar zat de haak? Als deze in de binnenzijde van de bek zou zitten had ik 'm verspeeld, want geheid dat de lijn zou breken door de ca. 700 stuks vlijmscherpe tanden. Gelukkig zat de haak aan de buitenzijde van de bek en ondanks de tuimel partijen kon ik deze snoek landen. Dit was best spannend want de kans op verspelen was behoorlijk met zo'n klein haakje.
Blijkbaar had het voer de nodige witvis aangetrokken. Vis trekt vis, soms karper en soms een rover. Nu dus deze groenjas.  Het was gelijk een mooie afsluiter van deze gecombineerde struin / pen sessie.

Grtx, FER

8 opmerkingen:

 1. Hey Fer, je gaat weer lekker :-) Toevallig heb ik vanmiddag ook wat roofspulletjes gekocht. Ook al ben ik dan een karpervisser, ik ga mij ook eens wat verdiepen in de rovers. Dit natuurlijk met jouw expertise want zo makkelijk als jij ze vangt kan ik alleen maar van dromen! Dus als je weer gaat stuur mij dan een WA'ppie.

  Grtz Harry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Top, ben benieuwd wat je op de kop getikt heb. Dan gaan we de polder bij jou in de buurt onveilig maken. We wappen.

   Grtx, FER

   Verwijderen
 2. Een snoek op de plug en een snoek op de kikkererwt, volgens mij gebeurt dit niet zo heel vaak maar er is weer lekker gevist en weer gevangen ! top
  groetjes Sander

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naast de kikkererwt op de hair zat er ook een worm op de haak, wellicht de combinatie en het drie keer inwerpen was de trigger om toe te happen voor de snoek.

   Grtx, FER

   Verwijderen
 3. Leuk gedaan FER. Ook ik ga de snoek eens proberen te vangen deze winter. Dit jaar ving ik trouwens een snoek op een frolic. De frolic lag op een bedje van bix. Gek sta je dan te kijken 8)

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd, heb het zelf een keer gehad op een stukje Smac. Daarnaast heb ik ook wel verschillende baarsen op vlokjes brood gevangen. Verwacht je ook niet, wel leuk. Zie de snoekverhalen wel verschijnen.

   Grtx, FER

   Verwijderen
 4. Goed dat je het snoekvirus weer te pakken hebt. Je weet dat ik een doodaasvisser ben, maar een tijdje terug ben ik toch nog even met kunstaas aan de slag geweest. Een knaller van een aanbeet gehad, maar helaas weer gelost. Was wel weer even kicken hoor. Moet ik toch vaker doen. Grappig dat jij, nu je het virus te pakken hebt, ook gewoon snoek vangt als je er niet op vist :)

  Gr Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ja zal wel door het virus komen. Bijzondere aantrekkingskracht blijkbaar. Doodazen voor de hele grote dames ga ik ook nog wel doen, na de nodige struinsessies dan.

   Grtx, FER

   Verwijderen