Struinsnoek deel 7


Zondag 26 januari 2014

Vandaag hadden we, Harry en ik, besloten om met de spinhengel op waterwolven te gaan jagen. Nieuwe kunstaasjes moesten nat gemaakt worden. Hopelijk waren deze pluggen voldoende attractief of de waterwolven te laten watertanden om toe te bijten.
De eerste potentiële hotspot was bij een brug over een ringvaart, lang verhaal kort, geen aanbeet. De tweede hotspot was een vaart tussen twee ringvaarten. Harry kreeg een aanbeet, want er was een duidelijke kolk zichtbaar in de buurt van zijn driedelige screaming devil. Jammer genoeg werd de aanbeet niet bevestigd met een tik op de top van zijn hengel.

Iets verder in de vaart zag ik vanuit de kant een ferme snoek op mijn zwart-witte streamer denderen. BAM! Hanguh... Na een tiental flinke uithalen kon de snoek met bijzonder grote kop met de kieuwgreep geland worden. Kickuh!
De snoek was niet erg vet, maar in vergelijking met wat er nog ging komen, had ie zeker nog wat vet op de graad. Kijkend naar zijn enorme muil zou ie toch het nodige moeten kunnen opslokken om modervet te worden. Mits er natuurlijk gewillige vissen in de buurt zijn.
Bij het terug zetten in het water moest deze kroko even bijkomen.
Langs de vaart lagen bijzonder veel gekraakte eendenmosselen in hoopjes bij elkaar. Een aantal meerkoeten hadden hier al flink huis gehouden. Overigens waren ze nu in geen velden of wegen te bekennen. Wellicht lagen ze volgevreten uit te buiken aan de overkant in het riet.
De volgende hotspot was aan het het einde van de vaart nabij een duiker. Er toonde weer een snoek interesse in de plug van Harry, maar kon 'm niet verschalken ondanks dat de plug langzaam gevist werd. Wellicht op het laatste moment weggedraaid?

Aan de andere zijde van de duiker liet ik de streamer huppelen. Op het moment dat Harry voorbij kwam lopen, trok ik net langzaam de streamer iets uit het water. Whap! Plons! SCHRIK! Een snoek kwam helemaal het water uit om de streamer te pakken. De snoek miste, maar liet mij achter met een hartverzakking. Man, wat een adrenalinerush knalde er door mijn lichaam. Mijn ademhaling ging spontaan op de loop en ik had even de tijd nodig om bij te komen.

De snoek attaqueerde tot drie keer toe de streamer en toch kon ik 'm maar niet haken. Wel kon ik naderhand de lange witte bonte staart van de streamer af plukken, want deze was totaal aan gort gegaan.

Op de terugweg aan het andere einde van de vaart kreeg Harry nog de schrik van zijn leven, toen er vlak voor zijn voeten een snoek op zijn plug dook. Haha, ook hij had trillende handen en stond te shaken op zijn benen, terwijl hij hapend naar adem weer bij probeerde te komen.

Langs de ringvaart kreeg ik nog een aanbeet van een stoere ietwat fletse snoek.
Deze snoek had zijn zinnen op een voor hem behoorlijk groot stuk kunstaas gezet. Een driedelige plug van Savage gear.
Het jacht terrein werd verlegd naar een andere wijk, waar we nog even kort gingen afkicken van deze leuke sessie.

Op de kop van een sloot met twee pijpen als duikers, zou snoek moeten staan, tenminste dat zei ik tegen Harry. Probeer het eerst daar maar eens. Harry kreeg geen pukkel. Maar aanpassing van spijs doet eten, dus ben ik toch nog maar eens deze stek gaan checken met een ander kunstaasje.

Het water was hier kraakhelder, zo transparant als een bergmeertje, maar dan bruinig. Na wat speurwerk zag ik een snoek schuin omhoog in het water staan. Voorzichtig heb ik de plug in de buurt gegooid. Steeds dichterbij, totdat de snoek reageerde en de plug pakte. Bruut om te zien hoe zo'n snoek toehapt na zijn onwijse versnelling.

De dril duurde niet lang, want na de landing bleek het wel een heel mager exemplaar te zijn.
Kijk eens wat een skinny bitch, de kop alleen al is bijna qua volume groter dan het hele lijf. Had best medelijden met deze rover, die de laatste tijd niet erg succesvol is geweest.
Het liefst had ik 'm uitgezet in een ander water, maar er was niet echt een ander water in de omgeving waar ik 'm snel had kunnen overzetten. Hopelijk overleefd ie de winter, maar dan moet ie wel op zoek naar prooi. Het water waar ie nu stond was kraakhelder en van prooivis was geen spoor te ontdekken.

Dit was gelijk de afsluiter van een leuke sessie met voor eind januari lekker 'zacht' weer.

Grtx, FER

13 opmerkingen:

 1. Weer goed gevangen, maar vooral lekker gevist met de nodige schrikmomenten. Dat is toch wel het leuke van vissen met kunstaas. Dit soort watertjes, waar de snoeken hongerig zijn (in dit geval wel erg hongerig), zijn natuurlijk ideale jachtterreinen voor de kunstaasvisser.

  Gr Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, vissen is sowieso leuk, maar alleen met kunstaas vissen en hongerige snoeken schrik je af en toe zo hard als tijdens de laatste sessie.

   Grtx, FER

   Verwijderen
 2. Mooie snoeken. Die laatste schijnt wel iets van 'dwerggroei' te hebben. Gebeurd vaker. Foutje van moeder natuur. Geen idee of ie het overleefd. De sterkste in ieder geval. Dit verschijnsel al bij snoekbaars, karper, gul, wijting en nu dus snoek gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan in mijn ogen niet gezond zijn, we kennen de bovenstaande vissen ook allemaal als ze volgevreten en vet zijn. Dwerggroei komt volgens mij voor, bij bijvoorbeeld baars, als er teveel zijn en te weinig vreten is. Van nature moeten alle vissen toch willen schransen om zich voor te planten.

   Grtx, FER

   Verwijderen
 3. Leuk FER. Wat een skinny bitch. ik kan me voorstellen dat je even niet zo goed weet wat het beste is voor deze vis.
  Mooie foto's.

  groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, enige vertwijfeling was er wel. Foto's dankzij Harry, was ie niet voor niks mee ;-)

   Grtx, FER

   Verwijderen
  2. Soms ben ik een beter fotograaf dan visser LOL ;-)

   Verwijderen
 4. Zo Fer lekker bezig geweest lees ik met oprecht mag ook deze keer een succes genoemd worden !
  Veel spanning met veel snoek in de handen ! lekker

  Groetjes Sander

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mag de laatste tijd niet klagen over de resultaten. Bijna iedere sessie levert mooie vis op.

   Grtx, FER

   Verwijderen
 5. Spannend dagje vissen Fer! (En vaste fotograaf Harry) Die skinny bitch ziet er inderdaad apart uit. Mooie snoeken en Harry krijgt zijn moment nog wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als Harry niet te vaak foto's moet maken heeft ie misschien ook een keer mazzel. Wellicht moet ik iets minder effectief gaan vissen, hahaha.

   Grtx, FER

   Verwijderen
 6. Lekker stekhoppen levert flink wat actie op. Je zou die snoeken haast wat bijvoeren als je ze ziet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zat ik ook al aan te denken. Misschien ga ik wel 'n paar voorntjes vangen en laatste stek voeren. Was zielig om te zien.

   Grtx, FER

   Verwijderen