Plat gevist

Donderdag 7 augustus

Vissen, vissen en vissen zoemt er door mijn hoofd, maar ook klussen, klussen en klussen. Wat verdient de voorkeur?!

Dan eerst maar ff een klussie (rekken in de bijkeuken) en dan toch naar het water. Recentelijk weer mogen proeven van de sfeer aan de waterkant en de karperkracht, dus weer flink besmet.

Graag zou ik weer eens een spiegelkarper vangen en ik weet waar ze zitten. Maar ik niet alleen, want aangekomen bij het stadskanalencomplex blijkt dat er werkelijk een hele meute karpervissers aanwezig is. Gecentreerd rond een grote vijver hebben ze vanaf alle kades de lijnen ook alle kanten uitstaan.

Op zich niet erg, aangezien de locatie zeker niet mijn favoriet is en ik ook niet van plan was om daar te vissen. Later begreep ik dat de meute er momenteel bijna dag en nacht bivakeert. Gelijk wel een uitdaging om toch, ondanks dat het water momenteel plat gevist wordt, een karper te strikken.

Mijn favo-stek aangevoerd, terwijl er al wat kleine belletjes zichtbaar waren. Werd er al geaast? Ja hoor, na het voeren ging de intensiviteit van de bellen omhoog. Maarrrr, zou er ook karper azen. Kijkend naar de belletjes hield ik het op brasem.

Toen de dobber langzaam wegzeilde, bleek bij de krachtexplosie dat het onmogelijk van een brasem kon zijn. Zoooowww, dat ging lekker, kolken all over the place. Dus vaak aan het oppervlak en het zou daarom waarschijnlijk geen megamonster zijn. Wel een mooie met een aparte markante kop. Enigszins lijkend op een barbeel.
Hierna viel het stil op de stek. De buit was binnen en ik ben ook weer naar binnen gegaan om weer verder te klussen met een erg goed gevoel.

Grtx, FER

6 opmerkingen:

 1. Mooi vissie Fer!
  Heeft iets van een Ghost weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmmm, weet dat er hier ook twee witte koi's zwemmen. Maar dit is geen ghost, heb er namelijk één vanuit een vijver uitgezet.

   Verwijderen
 2. Ja, lijkt inderdaad een beetje op een barbeel. Goed dat je je visdrang weet te stillen en toch ook aan het klussen toekomt! Ga zo door :)

  Gr Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stoppen met klussen Fer!! Keihard vissen nu :) Van de winter weer klussen. Mooie karbeel :))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Langzaam aan ga ik stiekem steeds meer vissen. Iig worden de plannen gesmeed.

   Verwijderen