Sri Lanka

Juli 2014

Ayubowan!

Onze vakantie was al geboekt voordat wij 'smoel' kregen op ons 'nieuwe' huis, dus daarom zijn we ook nog naar Sri Lanka en de Maladieven geweest. Wat een straf! Reishengeltje natuurlijk meegenomen en een paar keer geprobeerd te vissen. Met leuk resultaat qua type vangsten.
Aan de oostkust kon de lijn voor de eerste keer in het zilte nat. Een lang lepeltje met daarvoor twee garnaal imitaties leverden een paar leuke kleine visjes op. 
Ik was helemaal blij met het eerste visje.
De aanbeten kwamen alleen op de garnaaltjes. Wellicht omdat al het grote werk er niet zat. Of omdat het overdag was, of omdat het redelijk kaal gevist is door de Sri Lankanen met hun netten visserij.
De hele gemeenschap loopt iedere ochtend en iedere avond te sleuren aan het net voor een bijzonder karig maaltje. De vangsten waren dus niet spectaculair aan de oostkust, maar het was wel leuk om toch een paar onbekende visjes te vangen.

Istuti!

In het binnenland mocht de lijn nat worden in zoet water, een riviertje met een paar stroomversnellingen. In dit riviertje werd de was gedaan, het eten gespoeld, mensen badderden erin en er werd hier zelfs naar gemstones gezocht.
Heb hier eerst met klein kunstaas en later met brood gevist.
Ook hier leuke kleine visjes. De rivier was te ondiep om grote vis te kunnen herbergen. Toch vonden de Sri Lankanen het vreemd dat ik deze kleine visjes weer terug zette, begrepen ze niets van. Fish is food, so catch and eat!

Aan de zuidkust werd traditioneel gevist vanaf een paal. De palen stonden in een soort lagune, waarbij de golven van de Indische oceaan eerst door een rif gebroken werden waardoor er in relatief rustig, maar wel flink stromend water gevist werd.
Ook hier alleen maar guppies gevangen, net zoals de paalvissers. 
Niet spectaculair, maar wel leuk en best wel spannend of je iets vangt en als je beet hebt wat er dan tevoorschijn komt.

Grtx, FER

7 opmerkingen:

 1. Ziet er prachtig uit Fer! Gewoon proberen te vissen, maakt niet uit waar je bent! Zal dat paalvissen in de Beemster ook wat zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, geen idee hoe lang ik dat vol houdt, max kwartiertje schat ik.

   Verwijderen
 2. Heel leuk FER en hoe bedoel je pionieren, ghehe.
  Lekker vissen inderdaad maakt niet uit waar. Well done!

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf Fer, zien misschien wel geen hele grote maar wel een groot diversiteit aan vis wat je ons laat zien !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bijzondere foto's FER! En voor jou natuurlijk een bijzondere ervaring om daar te vissen. Prachtig! Nou, ik hou het kort want moet een leesachterstand inhalen. Je bent weer fanatiek aan het bloggen zeg ;)

  Gr Koen.

  BeantwoordenVerwijderen