Jumping

Vrijdag 19-12-2014

Nieuwe gevlochten en gecoate 0.22 lijn op de spinmolen en een nieuwe paling van Savage Gear aangeschaft. Beiden moesten natuurlijk nat worden. Bij de aanschaf van de lijn niet goed opgelet welk merk er opgespoeld is, maar hij loopt perfect van de molen en kinkt totaal niet.

De paling had ik al eens eerder aangeschaft en deze had een fijne actie, maar jammer genoeg was ik 'm na tien worpen kwijt omdat de speltwartel open stond. Na vier worpen had ik trouwens al een aanbeet van een snoek op dit stuk kunstaas.

Vlak bij mijn werk ligt een duiker richting een gemaal, een super hotspot. Hier moest wel een snoek staan die interesse moest tonen in de paling. Dit was zeker het geval. Vlak voor mijn voeten dook er één op. Kolere, ik schrok me helemaal kapot. Alleen had de snoek het kunstaas niet goed gepakt. Dit gebeurde nog drie keer, telkens dook de snoek op het kunstaas af, maar haken lukte maar niet. Dit gebeurde nog een keer halverwege de sloot, toen voelde ik een dreun op mijn hengel, maar wederom had ie het kunstaas blijkbaar niet helemaal gepakt.

Daarom heb ik vervolgens de lange staart vervangen voor een kortere staart. Bij de volgende aanbeet, van volgens mij continu dezelfde snoek, hing ie wel. Overigens heb ik het nog nooit meegemaakt dat een snoek wel geteld vijf keer op hetzelfde kunstaas dook.

De snoek bleef diep en maakte verschillende runs. Toen ie aan de oppervlakte kwam was ie zeker nog niet uitgedrild. Doordat ik de lijn redelijk verticaal op de snoek had staan sprong de snoek, met een geschatte lengte van ongeveer 75 cm, volledig uit het water. Terwijl hij dit deed, schudde hij heftig zijn kop en wist daardoor het kunstaas te lossen. Wow, wat een vette actie van deze snoek en wat een spectaculair moment.

De vele gemiste aanbeten en het lossen van de snoek geeft wel te denken. Nu heb ik de dreg die initieel met één haak in de staart gestoken zit los gehaald. De volgende keer bevestig ik deze weer, wellicht dat dit zorgt voor een beter resultaat.

Grtx, FER

5 opmerkingen:

 1. "Zaanse kanters" een nieuw soort snoek? Mooi stekkie Fer!! Sta er wel eens met mijn auto pauze te maken en in te water te turen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou zeggen leg een hengel in je auto en laat de lijn nat worden tijdens je pauze!

   Verwijderen
 2. Geweldig moment inderdaad zoiets. Mooi man. Ik hoop voor je dat dat de oplossing zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb de dreg weer in de staart gestoken maar afgelopen zondag geen aanbeet op de paling, het was sowieso mager. Maar... de aanbeet die ik wel kreeg op een ander kunstaas mocht er zijn. Verslag volgt zeer binnenkort.

   Verwijderen
 3. Die wilde hem in ieder geval wel heel graag hebben zeg! Misschien een extra dregje monteren op de staart?

  BeantwoordenVerwijderen