1ste Paas(haas)dag

Zondag 5 april 2015

Wie was er dit weekend niet aan het Paas brunchen en/of aan het klussen?! De brunch was goed, erg goed! Klussen? Mwoah, maar even niet na het graven van de toekomstige koivijver. Dus.... jazeker, er mocht gevist worden.
Paashaas!
Vlakbij de Paashaas stonden twee Bergeenden, prachtige gekleurde eenden die hun eieren uitbroeden in holen. Daarom heten ze Bergeenden, ze verbergen hun eieren. Door de jaren heen zien we ze steeds meer in de Beemster.
(ver)Bergeend
Paashaas, eenden, nu maar iets over het vissen. Op goede vrijdag heb ik weer eens mogen proeven van Beemsterpracht. Net zoals de kaas smaakte dit naar meer. De polderknollen stonden vandaag op het 'menu'. Drie maiskorrels op de hair, mestpiertje op de haak en dit alles op een tapijtje van kippenbix. Een lekker Paasontbijt voor de boerenkarpers.

De blankvoorns waren best irritant, gefocust op het mestpiertje bracht dat veelvuldig de dobber in beweging. Dus maar even gestopt met het mestpiertje op de haak. Nu er enigszins rust op de stek kwam, bood dat blijkbaar gelegenheid voor een mooie bronzen karper.
De volgende karper mocht er echt zijn, wat een loebas en wat een sport. Voordat deze vis uit gedrild was, hadden de paashaas en de bergeenden de polder kaalgevreten.
Als toetje, bezocht een giebel ook nog het feestmaal om de kruimels op te slobberen.
Een mooi trio!
Dit was een zalig Pasen.

Grtx, FER

8 opmerkingen:

  1. Wat een staarten in verhouding tot de rest. Zal een fijne dril hebben gegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah een koivijver! Leuk!

    Pracht trio op de mat. Lekker gevist FER!

    Gr Koen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. jazeker, een droom gaat in vervulling. Duurt nog wel even voordat alles gereed is, maar da's ook voorpret.

      Verwijderen
  3. Kan slechter besteed worden een dag!

    BeantwoordenVerwijderen