3x inleggen, 3x raak

donderdag 9 april 2015

Nadat de travertin badkamertegels geïmpregneerd waren en het zadel naar de manege was gebracht, bleef er een prachtige mooie voorjaarsavond over om de lijnen nat te maken.

Op naar de stek die mij dit nog maar korte seizoen al veel moois gebracht heeft. De nodige kippenbix en de nodige handjes mais gestort. De boel optuigen, net en onthaakmat gereed maken en vissen maar.
De titel en de foto geven het al een 'klein' beetje weg, maar wat er gebeurde was te bizar voor woorden. Het kon niet anders met de rustige atmosfeer en de fijne oplopende temperatuur dat de vissen los waren. Vanwege het vertrouwen wilde ik dus best wel het nodige geduld op brengen. Dit bleek echter niet nodig, want nadat de dobber enkele minuten stil in het water stond, kwam er leven in. Langzaam begon de dobber rond te tollen en weg te trekken. De eerste aanbeet was gelijk raak, een mooie zilveren goudvis, oftewel een giebel was gehaakt.

Weer drie maiskorrels op de hair en op dezelfde plek te water. Binnen een minuut trok de dobber schuin weg en een sterke karper was gehaakt. De dril vergde meer van mijn geduld dan het wachten op het ondergaan van de dobber. Wat een knokker was dit!

Wederom drie maiskorrels op de hair en weer op dezelfde plek te water. Nu duurde het iets langer, ik denk ongeveer vijf minuten, voordat de dobber weer schuin weggetrokken werd. Weer een karper, wel een stuk kleiner van formaat. Maar drie keer inleggen en drie keer een vis ophalen in een tijdsbestek van ongeveer een kwartier is best bizar.

Nu had de kleine vis ook de stek ontdekt, waarschijnlijk omdat de grote jongens even verdwenen waren. Geregeld werd snel en onrustig de dobber onder en weg getrokken. Soms sloeg ik, tegen beter weten in, toch aan en miste natuurlijk.
 
Er werd dus flink geaast, daarom weer een paar handjes kippenbix en mais te water en dat zorgde weer voor grotere azers.
 
Ik mocht nog drie keer een flinke vis vangen. Ongeveer zoals eerder, eerst een giebel, toen een karper(tje) en nog een flinke polderknol die er tijdens de dril ook echt voor ging.
Super, hoe vaak komt dit voor?!
 
Grtx,
FER 


2 opmerkingen:

  1. Koelere! Je kan ook overdrijven Fer;)! Daar zal een beste kluit met vis gelegen hebben. Goed bezig!

    BeantwoordenVerwijderen