Beemster Loeder

Vrijdag 10 april 2015

Voordat ik voor mijn werk een week naar Amerika en Canada moet, wilde ik toch graag nog een keer vissen. Dit met de wetenschap dat ik daar, aan de andere kant van de oceaan, de komende week niet aan toe zal komen. Helaas.

Mijn vismaten hebben in de loop van de tijd in de Beemster hun eigen stek geclaimd. D.w.z. er is onder ons een zogenaamde Ed's place en een Harry's place. Op deze stekken vangen de mannen als een dolle. Natuurlijk vang ik mijn visje daar ook wel, maar het is toch niet helemaal 'eigen'. ;-)


De vraag was nu, waar moest Fer's place komen? Natuurlijk ook ergens in de Beemster en daarvoor had ik natuurlijk al een goed idee. Maar zou de stek wel mijn naam waard zijn?!

Op een drietal plekjes werd voer gedropt. Vanaf de stek waren deze voerplekken zonder te verplaatsen te bevissen. Prima dus, om de kans op een vangst te vergroten zonder te moeten verkassen. Maar op geen van de plekken was leven te bespeuren. Geen belletje, geen tikkie op de pen, helemaal niets. Zelfs het mestpiertje op de haak werd niet door kleine vis geattaqueerd. Hmmm, Fer's place, misschien gezellig, maar vis?!

Na een aantal minuten verplaatste ik mijn aas van de ene naar de andere voerplek. Uiteindelijk aan het einde van de sessie sprong mijn dobber toch zenuwachtig heen en weer. Dit leek op een typische aanbeet van een blankvoorn. Hierop trok de pen redelijk snel weg en ik verwachte dan ook weinig weerstand bij de het aanslaan.

Het tegendeel was waar. De vis die het aas alsnog had gepakt was niet te houden. Dit moest wel een karper zijn en een wel een beste. Ik kan mij niet heugen dat ik zo'n lange dril in de Beemster heb gehad. Run na run ging de karper er vandoor. Wat een krachtpatser, echt gaaf, echt een Beemster Loeder.
Het bleek ook een perfecte vis. Mooi hoog, mooi gevuld, iedere schub op z'n plek en alle vinnen perfect in tact.
Kijk, dit soort vissen vang je op Fer's place!

Grtx, FER

13 opmerkingen:

 1. Mooie vis Fer! Ik ben benieuwd waar Fer's place is, wacht met smart op de uitnodiging ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie Fer.....!
  Schitterend gebouwd deze....
  't zijn wat licht gekleurde vissen bij jou in de omgeving valt op....
  Succes weer..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wellicht door de ondiepe sloten en het grijze water zijn ze wellicht licht van kleur. Beetje schutkleur?

   Verwijderen
  2. Zou zo maar kunnen natuurlijk....Het zijn mooie atletische vissen daar in de polders....NH staat eigenlijk al heel lang op m,n verlanglijstje..Ben o.a.lid van de A'damse..Heb je nog tips misschien?
   Bij voorbaat dank.!

   Verwijderen
 3. Lekker bezig FER. Je stek gevonden. Ik was vorige week in de MiddenBeemster. Mooie wateren allemaal daar. Veel plezier aan de andere kant van het grote water.

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank, enige t.a.v. vissen wat ik heb meegekregen was een 'pro bass shop'. Een mega winkel met veel fishing gear, boten voor large mouth bass angling en veel, heel veel jachtgeweren. Was wel leuk, maar teveel om even iets uit te zoeken. Tis een winkel waar je uren kan besteden, zoals te doen gebruikelijk in de USA was ie groot, erg groot.

   Verwijderen
  2. Ja ik ken hem. De enige winkel waar mijn zoontje vorig jaar graag naar toe ging. Kijk maar naar mijn laatste verslag het petje wat ik draag op de 2e foto. Herkenbaar? ;) Machtig land vind ik het.

   Verwijderen
  3. Zeker herkenbaar! Machtig groot, zo als alles daar groot is. Het land, de auto's, het eten, de winkels, etc.

   Verwijderen
 4. Uiteindelijk water genoeg denk ik zo om uit te kiezen. Jammer dat je daar niet even een hengeltje kunt uitgooien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zekers, iedereen kan zijn eigen stek een naam geven. Nou ja, eigen. Gewoon geclaimd ;-)

   Verwijderen
 5. Mooie karper FER! Ben benieuwd of je op Fer's place nog meer van dit slag karpers gaat vangen...

  Gr Koen

  BeantwoordenVerwijderen