Stille nacht ...

Zaterdag 29 augustus 2015

De voorpret was al minstens twee weken gaande. Appies over en weer over de meest uiteenlopende onzin en toch ook over de geplande nachtsessie op het NH kanaal. Een nieuwe stek die t.o.v. de vorige een stuk rustiger zou moeten zijn.


Dit bleek gedeeltelijk waar, aangezien het verwijderen van kuilgras best veel herrie met zich mee brengt en een kermis die toch minstens 5 kilometer verderop gehouden werd, toch over de poldervlakte goed hoorbaar was. Ach stilte, als de delkims maar herrie geven, dan maakt het allemaal niet uit.

Strategisch lagen we (Harry, Ed en ik) met de hengels langs de kant, de overkant en in de buurt van een sluis, flink verspreid om onze kansen te vegroten. We hadden niet van te voren gevoerd. Instanterdestant kon bijna niet.

Achter onze tenten bevond zich een polder. Hier hebben we wel drie voerstekken gemaakt. In het kanaal bij de sluis heb ik ook wat voer gedropt en daar kreeg ik een half uur later een aanbeet. Een brasem had zich aan de snowman tegoed gedaan. 
Na de BBQ heb ik in de polder even met de pen gevist. Veel klein spul, maar er bleek toch ook karper aanwezig. Eerst dacht ik weer een brasem te vangen, maar de vis moest even wakker worden waarna een lange dril volgde. Een fijne sterke schub had zich van zijn beste kant laten zien.
De avond viel en de gezelligheid kwam, d.w.z. de stilte werd nu door onszelf verstoord. Wat een herrie maken die gasten ;-) Zelf was ik uitermate geconcentreerd op de hengels. Bij ieder piepje, die er overigens nauwelijks waren, veerde ik op of draaide ik mijn hoofd?, om weer lekker achterover te zakken met een alcoholische versnappering.

De nacht kwam en het was tijd om ons mandje op te zoeken. Wat een rust en stilte op deze stek, zelfs de piepers gingen niet af. Alleen de krabben of kreeften hadden een beetje aan de bollen gezeten, de vissen lieten het afweten.

's Ochtends weer de drie stekken in de polder gevoerd en voor het ontbijt zijn we wezen pennen. De nodige grote blankvoorns werden gevangen. Totdat Harry een karper haakte en er wederom een eindeloze dril onstond. De karpers in deze polder bleken uit het juiste 'hout' gesneden, wat een strijd geven ze!
Hierna was het tijd voor het ontbijt, de stek was toch dusdanig verstoord dat er de eerst komende paar uur geen vis zich zou vertonen. Een vers wit bolletje met gebakken ei, ham en kaas aan de waterkant. Beter kan niet!

We waren niet de enige die trek hadden. Een 'kuif'-eend had ook wel zin in een stukje brood.
Best een tam beestje.
Helaas geen vangsten deze keer uit het NH-kanaal en toch een geslaagde sessie. Voor mij persoonlijk vreemd om te zeggen, aangezien vis vangen toch wel een dingetje is. Maar de omgeving en het gezelschap maakten alles goed.

Grtx, FER

6 opmerkingen:

 1. Hoi FER,

  Leuk gecombineerd... statisch, penvissen en gezelligheid! Heerlijk :) Zelf binnenkort ook maar weer eens een nachtje doen...

  Groet,

  Koen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd een topcombinatie, alleen willen we graag de piepers voortaan horen afgaan.

   Verwijderen
 2. Voorpret en de daadwerkelijke leuke, gezellige social, leuk man en karper maakt het dan compleet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was bijna helemaal compleet, alleen de karper op de statische stok ontbrak, maar dat mocht de pret niet drukken.

   Verwijderen