Het wil maar niet lukken

Zondag 08 november 2015

Naar aanleiding van het geslaagde visweekend, was een vervolg afspraak om in de buurt te gaan snoeken gemaakt. Dit met de Hoop om André toch een keer een vis te 'laten' vangen.
Daarom hadden we dan ook afgesproken bij André, waar we eerst een vers bakkie hebben gedaan alvorens de natte waterkant op te zoeken. Bij het water nog enige uitleg gegeven over hoe en waar we de snoeken zouden gaan zoeken.
De eerste plas, waar ook karpervissers bezig waren, leverde niks op en ik voelde me persoonlijk ook bezwaard om hier flink te gaan smijten en plonzen met pluggen.

Op naar de volgende redelijk troebel grijze vijver en slotenstelsel van de wijk. Marco viste heel scherp. Soms iets te scherp, waardoor zijn kunstaas dusdanig in het riet vast kwam te zitten dat deze verspeeld werd. Nou ja, hoort er nou eenmaal bij.

In de buurt van een brug kreeg ik de eerste aanbeet. Een snoek van tegen de tachtig centimeter had mijn driedelige groen/gele plug gepakt. Furieus ging ie te keer. Meerdere keren schudde hij heftig met zijn kop terwijl hij z'n muil wijd open sperde. Gelukkig bleef de dreg goed in de hoek van zijn bek zitten. Totdat ik 'm dacht te kunnen landen met de kieuwgreep. Dit deed ik wijfelend, omdat de dreggen onhandig hingen waardoor ik deze wellicht in mijn hand zou krijgen. De snoek schudde nogmaals zijn kop en wist zich toen te ontdoen van de dreg. Hmmm, nice play, he wins.

Verderop in de sloot kreeg ik weer een aanbeet, nu op een transparante driedelige baars plug. Weer een mooie groenjas. Ook deze liet blijken dat ie het er niet mee eens was. Maar gelukkig kon ik deze na de dril wel met de kieuwgreep landen. Zo dan, de tweede aanbeet en de eerste op het droge. De snoeken lagen dus niet vast en waren geïnteresseerd in ons kunstaas.

Aangekomen bij de volgende brug, na een viersprong waar niets te beleven viel, hadden Marco, André en ik de brug al bestookt met kunstaas. René deed dit nog dunnetjes over. Er lag een tak in de buurt van de brug en deze werd omzichtig vermeden om geen pluggen te verspelen. Toen René hier toch nogal dichtbij goodie, dacht ie dat ie vast kwam te zitten, totdat de tak ging zwemmen. Deze waterwolf lag blijkbaar onder of vlak naast de tak. Yes, ook een vis voor René!
Omdat de sloten hier bijzonder recht zijn, zonder inkepingen e.d. en doordat de aanbeten en vangsten met name bij de bruggetjes waren, concentreerden wij ons dan ook hierop. Bij de volgende brug kreeg Marco een aanbeet, maar hij was volgens zeggen te snel. Hierna liet deze snoek zich niet meer zien. Bij de daarop volgende brug, kreeg Marco weer een aanbeet en deze keer was het wel raak. Yes, ook een vis voor Marco!
Hierna was het tijd geworden om terug te gaan. Helaas voor André geen vis. Toch was hij echt wel van de partij, maar wellicht had ie meer oog voor de langs rennende hardloopsters dan voor wat er in het water op 'm lag te wachten.
Vanwege de vangstgarantie betekent het dat we binnenkort nogmaals gaan proberen om André een vis te laten vangen.

Overigens best wel stoer dat mijn maten, de kieuwgreep gewoon toepassen om op de foto te gaan.

Grtx, FER

8 opmerkingen:

 1. Het xijn prachtige beesten. Lekker gevist en misschien kan André de volgende keer wel een vis vangen. Dat loeren naar de hardloopsters is overigens nooit een slecht idee...

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er lagen mooi formaat snoeken in deze wijk. En met vissen moet je toch je ogen voor een groot deel het werk laten doen!

   Verwijderen
 2. Tja, als je hard rennend achter die leuke hardloopsters aangaat en roept : willen jullie mijn hengel zien!!! , dan ga je ook niks vangen (misschien een blauw oog ja). Dus moet je je ineens concentreren op 2 zaken tegelijk. En multitasken is meer iets voor vrouwen. Die kunnen blijkbaar hard rennen, iemand uitschelden en vervolgens nog versnellen ook. Dus uiteindelijk vang je vrouw noch vis
  Volgende keer hopelijk meer geluk. Grt André

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie vissen..! Ja die hardloopsters kunnen best een aangename afleiding zijn bij het vissen in woonwijken... Dubbel plezier dus.. .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgende keer maar iets afgelegen stekken checken, zijn we meer geconcentreerd bezig ;-)

   Verwijderen
 4. Krijg toch de kriebels als ik die snoeken zie! Zelf nog druk bezig met alleen het karpervissen, maar binnenkort misschien toch ook maar eens een sessie achter de snoeken aan! Je hebt me geïnspireerd FER! :)

  Groet, Koen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd fijn om te horen dat het inspireert. Suc6 met de snoekdames!

   Verwijderen