Afsluiten

Maandag 29 februari 2016

Na een paar doodaas sessies zonder resultaat, de griep en een kapotte knie op de koop toe, heb ik lang niet gevist en ook geen vis gevangen. Aangezien vandaag de laatste dag van het roofvis seizoen was en ook nog eens een extra dag dit jaar, moest ik gewoon nog een snoek vangen om het mooi af te sluiten.
Plughengel in de auto en stekkies af struinen. Sjonge, wat was het taai. Verschillende hotspots in de polder bevist, met dubbele spinner en drie-delige pluggen, maar totaal geen activiteit te bespeuren.

Dan maar in de stadsgrachten. Ook hier was het 'stil'. Totdat ik een snoek, onder het kantje, interesse zag tonen. De tweede keer deed ie een aanval, waarbij hij het aas miste, maar bij de derde keer was het raak.
Hé hé, zo nu kan ik tenminste het roofvis seizoen in stijl afsluiten.

In een volgende gracht kreeg ik een tik op het kunstaas en dit snoekje kwam met de schrik vrij, dit door te tollen en zich zo van de dreg te verlossen. Mooi, toch nog meer actie.

Twintig meter verder, lag er nog een snoek. Een kolk verried de aanbeet, voordat ik 'm voelde. Super gaaf als het toch lukt om aanbeten uit te lokken.
Dit was dan toch echt de laatste van dit snoek seizoen. Weet zeker dat ik de aanbeten, de knallen, de missers, de tanden, de wonden aan mijn handen, de vissengeur, de spanning, de dril en dus de snoek de komende periode zal missen.
Grtx, FER

6 opmerkingen:

 1. Mooie beesten zijn het. Succes weer met het pennetje binnenkort en beterschap met de knie.

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan!
  Nu weer volle bak op de karper?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie afsluiter zo Fer. Sterkte met je herstel.

  BeantwoordenVerwijderen