ijsklomp

Zaterdag 5 maart 2016

Droog maar koud, met zelfs dicht gevroren sloten en rijp op het gras. Een uitdaging om nu te starten met het penvissen.
De vissen liggen waarschijnlijk stil en stijf tegen elkaar, te wachten op mooi lente weer. En toch, een klein snackie tussendoor vindt iedereen lekker.
De diepere stekken, instroom plekken met warmer water, kadewanden in de zon die lekker opwarmen en overdekte stekken liggen nu het meest voor de hand om een karper te kunnen vangen. Met enkele maiskorrels een paar stekken gemaakt.

Het was stil, zeg maar doodstil. Er gebeurde helemaal niets. Flink stek hoppen dus, totdat uit het niets het pennetje tergend langzaam van zijn plaats kwam. Langzaam maar zeker trok deze weg en ging onder. Rustig aan, niet te gretig, gun 'm zijn tijd om naast de twee maiskorrels ook de kale haak op te slurpen. Het was tijd om aan te slaan en de haak te zetten.

Een dril, die niet eens tegen viel, was leuk. Zo, wat was deze karper koud, hij voelde aan als een ijsklomp. Omdat ie op de foto moest, kon ie lekker even opwarmen in de zon ;-)
Hierna was het over met de pret, het werd weer stil en er gebeurde dus ook niets meer. Maar de eerste karper van het jaar is een feit en dat onder best lastige omstandigheden.

Laat het voorjaar maar komen!

Grtx, FER

6 opmerkingen:

 1. En dan zijn er nog mensen die beweren dat er deze wintermaanden geen sprake is geweest van écht wintervissen..! Mooi tussen het ijs uit geplukt Fer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een dooie boel waarin jij leven wist te bazen! Goed gevist hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De aanhouder wint :D! en zo zie je maar als je in de koudere maanden er voor wilt werken er toch vis te vangen valt! Goed bezig :D!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Valt zeker niet altijd mee, maar dat geldt ook soms in andere seizoenen.

   Verwijderen