Kicker

Dinsdag 14 juni 2016

Deze keer had ik naast mijn penhengel ook een kunstaaspook mee. Een aantal nieuwe plugjes wilde ik testen, voordat ik deze zou meenemen naar Frankrijk. Om naast karper en meerval ook de black bass op de Lot te belagen.

Veel, erg veel activiteit op de voerstek, maar alleen klein spul dat onrustig met het voer en aas speelde. Dusdanig druk op de stek dat de grote jongens het aas wellicht links laten liggen. Want ondanks dat er karper in de buurt was, zag er één springen, kwamen ze niet even buurten.

Vervolgens dus even de verschillende pluggen uitgeprobeerd. Prima spul, maar er was geen snoek of baars momenteel in geïnteresseerd. Wat ik ook had meegenomen was een drijvende kikkerplug. Het achterste gedeelte draaide heftig door het water. Dit gaf flink wat tumult met kolken en bellen in het water, woest aantrekkelijk zou je zeggen.

Op een ondiepe plas met een nog ondiepere plaat aan de walkant was er opeens interesse. Met een hekgolf naderde de snoek. Op het moment dat de kikker de ondiepere plaat werd opgetrokken sloeg deze toe. Wow, zo spectaculair en snel ging dat! Het oppervlak werd doorbroken, de kikker was weg en de snoek ook.

Echt kicken om met zo'n kicker te vissen.

Grtx, FER

10 opmerkingen:

 1. Ja, gaaf Fer. Ik heb ze ook maar eigenlijk nog niet écht getest. Toch ook maar weer een spinhengeltje naast de karperstokken in de auto leggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alvast veel succes in Frankrijk Fer. Ben benieuwd wat je daar gaat vangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi moet dat zijn geweest. Succes in France.

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Succes in Frankrijk. Ben benieuwd naar je ervaringen daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaaf die oppervlakte-aanbeten! Heb het een enkele keer geprobeerd, maar helaas nog nooit succes gehad. De Lot... je bent intussen geweest, maar zal super geweest zijn daar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aanbeet was kicken. De Lot was helemaal fantastisch, berichtjes via blog gaan zeker volgen.

   Verwijderen