Soul of the Lot, dag 1


Zondag 19-6-2016

Eindelijk is het zover, samen met mijn pa vliegen we naar vliegveld Bergerac, alwaar Hans Dumount van Soul of the Lot ons ophaalt.
Alle zegen komt van boven
Een week op een volledig geoutilleerde boot uitgerust om op karpers te vissen. Na een film over Soul of the Lot van Boudewijn Margadant, alias boustails, stond deze visreis op mijn bucketlist. Nadat mijn pa uit het niets vervelend nieuws kreeg over zijn gezondheid en wel op de verjaardag van onze Sint, bleek hij achteraf gezegend met een goed gestel omdat het herstel goed verlopen is, na operatie en chemo. Voor mij ook zeker het moment om een weekje quality time voor te stellen in la douce France. Ondanks dat hij geen ‘echte’ visser is trok het avontuur hem wel.

Hans bracht ons naar onze boot, een Carp 530. Liet ons achter op de kade met de hengels en tackle materiaal. Hij zou later terug komen met de overige benodigdheden, zoals dieptemeter, accu’s, elektromotor, benzine tank, etc. Terwijl Laura, zijn vrouw, onze bedden opmaakte met een hoeslaken. Omdat wij relatief laat op de dag aankwamen en onervaren waren begeleidde Hans ons naar de eerste stek, gelijk ook onze nacht stek.
Om de boot te ankeren zijn er 6.5 meter lange steekpennen die in de bodem moeten worden vast gedraaid. Da’s even zoeken naar de juiste plek voordat de pen daadwerkelijk houdt. Pittig intensief werkje. Uiteindelijk lagen we prachtig mooi. Net voor/achter een bocht in de luwte.
Tussen de boot en de kant stond, vanzelf een paar meter water waarbij onder overhangende groene struiken en in water liggende boomstronken een meer dan behoorlijke Black Bass stond. Die had hier zijn onderkomen. Hij/zij zwom hier langzaam telkens ongeveer 2 meter heen en weer. Hierover later meer.

Vanwege festiviteiten in het dorp Saint Sylvestre sur Lot, was het restaurant gesloten. De dorpsbewoners kregen gratis Silure te eten, om deze vis te promoten. Hans heb ik met de bijboot met elektromotor naar de overkant gebracht. Hij zou over anderhalf uur weer terug komen met hamburgers. Wat een service!
In de tussentijd hebben wij onze lijnen uitgevaren. 4 met boillies en 1 met een grote vismeel pellet voor meerval.

Niet veel later, eerder dan verwacht, belde Hans dat de hamburgers al onderweg waren. Dus weer ff heen en meer met de bijboot en de hamburgers de man gemaakt.

Na het diner moest, met de meegebrachte reishengel, de Black Bass verlokt worden tot een aanbeet. Verschillende pluggen, blinkers en shads werden letterlijk voor zijn bek gehouden. Stoïcijns bleef ie in het water hangen of zwom zijn geijkte rondje. Ongeacht de actie die ik aan welk kunstaas ook gaf, geen interesse.

De avond verliep verder rustig waarbij het windstil werd en de zon met een lichtroze gloed onder ging. De maan kwam langzaam op en wij genoten, soms in stilte, van de omgeving en het heerlijke weer.
Uiteindelijk onze comfortabele slaapplekken op gezocht en snurken maar.

Grtx, FER

9 opmerkingen:

 1. Mooi en waardevol om dit avontuur met je vader te gaan beleven!
  Ik weet dat jullie voor het vissen gaan maar ook zonder vissen is dit op en top genieten ��....het ziet er prachtig uit.
  Geniet ervan en ook de groetjes aan je pa.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Speciaal zo met je vader FER..Met of zonder vis..
  Goed bezig..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig om een dergelijke trip met je vader te ondernemen Fer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vissen, zeker op deze speciale plek is het beste medicijn! Geniet ervan met volle teugen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gewoon omdat het kan. Mooi man. Samen soms in stilte... Goeie bewoording.
  Ik ga nu snel deel 2 lezen.

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen