Paaiperikelen 2

Zondag 29 mei 2016

Harry stelde nieuwe stekken in een andere polder voor. Prima, altijd leuk en verwachtingsvol natuurlijk. Onze sessie heeft Harry ook opgetekend. Check via blogspot Harry

De vissen waren niet in de vreetmodus, maar meer in de paaimodus bleek. Dit aangezien er geregeld een boeggolf door de sloot heen cruisde. Uiteindelijk toch een beetje actie op een voerstek, kleine belletjes en af en toe een kolk. Pennetje zeilde weg en een brasem die twee 'klappen' gaf zeilde het net in.
Blijkbaar is deze brasem in het verleden flink gehavend geweest aan zijn bek. Schoep van een buitenboordmotor?
André van Duin is er niks bij!

Er gebeurde vervolgens weinig tot niets op wat cruisende vissen na. Op naar de nabij gelegen polder. Hier bleken de vissen ook in de paaimodus.
Toch hebben wij het hier op verschillende stekken geprobeerd. Zonder veel resultaat, totdat er toch een beetje activiteit op een stek onder een overhangend boompje bleek te zijn. Hier pakte een hele beste boerenschub mijn aas en ging er als een dolle vandoor. Na een hele fijne dril, heel blij met deze vangst. Als het dan taai is en het toch lukt, is het geluk toch groter.
Na deze vangst was de volgende stek aan de beurt. Hier wist Harry een hele dikke boerenschub onder bloemblaadjes weg te peuteren. Ook deze dril was perfect.

Voor Beemster begrippen en hele volle karper, terwijl de verwachting is dat deze karper al gepaaid heeft, gezien de ondiepe sloten waar deze karper zich ophoudt.
Zelf kon ik hier toch ook nog een 'kneiter' verschalken. Wel goed om te zien dat dit formaat karpertjes ook hier zwemmen. Dat ze maar mogen uitgroeien tot grote jongens.
Uiteindelijk vlak voor het einde, wist Harry als mooie afsluiter nog een mooie hoge boerenschub te vangen.
Ondanks dat het een taaie sessie was, waren bijzonder content met de vangsten en dan met name de twee loeders van moeders.

Grtx, FER

8 opmerkingen:

 1. Was zeker taai Fer, des te groter de voldoening.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Yep, het betere werk. Dwz die loeders van moeders.

   Verwijderen
 3. Terug van vakantie even wat sessies van je inhalen. Lekker bezig geweest zo te lezen. Lastige tijd zo gedurende de paai, toch wat mooie vissen tijdens een kameraadschappelijk dagje polderen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, vissen betekent jagen, betekent zoeken en soms vind je ze en soms ook niet. Mag niet klagen, altijd leuk.

   Verwijderen
 4. Leuke foto de André foto! Je inlevingsvermogen is groot als je ze zelfs al na gaat doen ;)

  Ondanks de paai lekker gevangen.

  Groet,

  Koen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe groter het inlevingsvermogen hoe beter je vangt toch?!

   Verwijderen