Van niets naar iets meer

Zondag 22 mei 2016


Eindelijk is het er weer eens van gekomen dat wij, lees Harry, Edwin en ik, met elkaar hebben gevist in de Beemster. De voorspellingen waren niet zo goed en op het tijdstip dat wij hadden afgesproken, 7:00 uur, zou volgens buienalarm nog een flinke bui losbarsten.

Ed was evengoed al om 7:00 uur ter plekke en zag voordat de bui losbarste dat er veel, erg veel activiteit van karpers was. Harry en ik kwamen na de bui, die ook daadwerkelijk om 7:00 uur met de nodige onweer los ging. De activiteit was hierna spoorloos verdwenen en nadat wij tegen beter weten in toch nog 2 uur op deze stek gevist hebben en geen schuppie konden vangen, zijn wij naar een andere stek vertrokken.

Hier bleek de karper wel lekker actief. Dusdanig dat Ed al snel een karper ving terwijl Harry dat bijna gelijktijdig deed. Zie Harry op de achtergrond aan het einde van zijn dril.

Harry had een beter formaat boerenkarper te pakken.
Hierna was ik de gelukkige. Monsters van karpers wist ik te vangen, maar ik heb daarentegen ook wel hele grote handen. ;-)
Na de eerste, de tweede.
Deze had net zoals een volgende karper een flinke scheve bek. Het lijkt op een genetische afwijking in dit gedeelte van de polder. Aangezien dit water redelijk afgesloten is, of het komt door een speciale manier van foerageren. Wie weet?
En nummer drie.
Ed pakte ook nog een mooie.
En ik nummer vijf.
En nummer zes.
 
Zonder handen op de voorgrond ziet zo'n karper er toch beter uit, daarom onderstaand plaatje van nogmaals de zesde karper.
Zoals het gras op de foto's laat zien lijkt het wel riet, zo weelderig groeit het. Eigenlijk zijn de foto's primitief aangepast zodat stek herkenning nagenoeg niet mogelijk is. Deze stek houden wij graag voor ons zelf. Wij zijn daar nog niet klaar, want er zwemt meer en groter.

Grtx, FER

2 opmerkingen:

  1. Wat een kolenschoppen! En de stek was zelfs voor mij onherkenbaar ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja zulke enorme vissen verdienen het om echt goed vast gehouden te worden. Dan zit het wel goed me de stekherkenning.

      Verwijderen