Struinen 2

Vrijdag 9 december 2016

Vrijdagmiddag, direct na het werk nog even, voor zonsondergang, mijn gelukt beproefd op een sloot die vanuit de polder richting gemaal loopt. Het kan niet anders dat de witvissen bij koude vanuit de polder richting de beschutte vaarten van de bebouwde kom trekken. En natuurlijk volgen de roofvissen.

Tenminste dat is de theorie en ondanks dat er al ijs op de sloten lag, is de temperatuur natuurlijk wel hoog voor de tijd van het jaar en lijken de karpers nog steeds bijzonder actief. Toch ben ik al een beetje in de roofvis modus, maar twijfel ook of ik niet nog op de najaarskarpers moet jagen. De dikke buffels eten namelijk nog steeds en meer dan het kleinere grut. M.a.w. de kans op een beste kerp is groter dan tijdens het koude seizoen.

Anyways, deze sessie in eerste instantie met een shad gestart om vervolgens over te gaan, halverwege de sloot, op een driedelige plug. Aan het einde van de sloot was er weerstand. Een zwaar lomp gevoel. Geen doffe klap, geen spurt, maar wel vis. Een hele beste snoekbaars had ik vals gehaakt, in zijn rugvin . Wellicht nadat hij een uitval had gedaan naar het kunstaas of omdat ie toevallig op de 'verkeerde' plek lag. Maakt niet uit, ik was blij met dit kasteel!
73 cm glasoog
Ongelofelijk hoe sterk de kaken van zo'n vis zijn. Als ie zijn bek wilde sluiten deed ie dit en vice versa.
In ieder geval lag er zeker al één roofvis binnen de bebouwde kom. Dat er nog maar meer mogen volgen, want dit soort vissen zijn echte bonus vissen. Bij kouder weer, ga ik hier zeker terug komen. Een fijne afsluiter van een werkweek was dit.

Grtx, FER

5 opmerkingen: