Struinen 6

Dinsdag 27 december 2016

's ochtends een horsmakreel en een sardine uit de vriezer gehaald om deze 's middags te water te laten. Al eerder heb ik het op de betreffende stek geprobeerd en alleen een paar baarzen middels diagonalen weten te vangen.

Nog geen aanbeet heb ik mogen krijgen en toch gaat dat een keer komen. Ook al is mijn geduld beperkt. Na drie kwartier was het tijd om te verkassen richting een andere potentiële moeder snoeken stek. Hier mocht ik weer een baars op de diagonaal vangen, maar de loeders lieten het ook hier afweten.
Op naar de volgende stek, maar niet zonder af en toe uit de auto te stappen om met de aussie frog pike fighter een paar sloten te bestoken. Dit zeker niet zonder resultaat.

Bij een duiker miste een snoek net mijn plug. Een mooie flank scheerde weg en na nog een drietal worpen was het wel raak. Terwijl ik mijn buit op de gevoelige plaat vastlegde, werd door een moeder van een jeugdige visser erkent dat er nog meer snoeken konden staan, aangezien haar zoon er ook al drie de afgelopen dagen had gevangen.
Bij een andere duiker was er al een kolk zichtbaar toen ik langs reed. Deze snoek had nog steeds trek, zelfs in kunstaas.
Bij weer een andere sloot kreeg ik een aanbeet op een onachtzaam moment en omdat ik een aanbeet op dat punt niet verwachte, werd de derde snoek helaas niet gehaakt.

Vervolgens naar de derde doodaas stek gereden en hier nog een half uurtje de aasvissen laten zwemmen om ze vervolgens achter te laten als voer.

Het was al met al een fijne gecombineerde doodaas en struin sessie geworden.

Grtx, FER

2 opmerkingen:

  1. Mooi dat lage zonlicht door de vinnen & staart !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tegen de zon in fotograferen vanaf mijn autodak, te lui om de standaard te installeren.

      Verwijderen